Jak wykonać
Jaki cykl
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
Jak wykonać
Witam, stawiam pierwsze kroki w edgecam i postawiłem sobie takie zadanie co niedawno mieliśmy w firmie, ogólnie można to zrobić `ręcznie` ale mnie interesuje jak to wykonać edgecamem , który cykl frezowania wybrać i co tam zaznaczyć żeby wykonać to jak na obrazku.

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: Jak wykonać
Aloha
1. Faza: jeśli jest dostępny frez z odpowiednim kątem, to można profilowaniem, w przeciwnym wypadku wierszowaniem po powierzchni.
2. Promień przy dnie: wierszowaniem po powierzchni, narzędziem ze zdefiniowanym promieniem naroża.
Pozdrawiam.
1. Faza: jeśli jest dostępny frez z odpowiednim kątem, to można profilowaniem, w przeciwnym wypadku wierszowaniem po powierzchni.
2. Promień przy dnie: wierszowaniem po powierzchni, narzędziem ze zdefiniowanym promieniem naroża.
Pozdrawiam.
Live long and prosper.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
W cyklu zgrubnym masz coś takiego jak resztki pośrednie, tam wpisujesz co ile setek ma frez schodzić, powiedzmy że dasz tam że po 0.03 mm, do tego możesz wybrać frez z promieniem i po kłopocie, wszystko ci ładnie wybierze.
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Dzięki za rady :] . Próbowałem tymi sposobami co mi radziliście , ciężko mi to jeszcze ogarnąć bo jeśli na obrabianym detalu jakość będzie taka jak pokazuje symulator to na pewno coś mam źle ustawione w EC. Byłbym wdzięczny jakby któryś z was wrzucił screena z ustawieniem cyklu bo u mnie jestem pewien ze mam coś nie tak poustawiane.