Jak wyciagnac krzywa krawedzi z solida?

Rhino 3D

Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 5626
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

Jak wyciagnac krzywa krawedzi z solida?

#1

Post napisał: oprawcafotografii » 22 sie 2015, 19:16

Bry :)

Nie wiem czego szukac... szukam wiec pomocy :)

Powiedzmy, ze mam narysowany prostopadloscian i chce uzyc samej krzywej
opisujacej jego bok - w tym wypadku bedzie to prostokat oczywiscie...

Jak "wyjac" / skopiowac taka krzywa z bryly?

Z gory dzieki

Jakub



Tagi:


Machnik1989
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 7
Rejestracja: 03 lip 2014, 22:03
Lokalizacja: Radom

#2

Post napisał: Machnik1989 » 22 sie 2015, 21:07

Nie wiem czy dobrze rozumiem , ale chyba funkcją "duplikuj granicę" lub" duplikuj granicę ściany"


Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 5626
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

#3

Post napisał: oprawcafotografii » 22 sie 2015, 21:37

Chyba cos mi sie przypomina...

Gdzie to bedzie w angielskiej wersji, bo nie do konca sie przypomina? ;)

Ps. Ilustracja - chce np. "wyjac" zaznaczona krzywa.
Jak to zrobic?

Obrazek

q


Machnik1989
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 7
Rejestracja: 03 lip 2014, 22:03
Lokalizacja: Radom

#4

Post napisał: Machnik1989 » 22 sie 2015, 21:45

Obrazek


Autor tematu
oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 5626
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno / Kopanka

#5

Post napisał: oprawcafotografii » 22 sie 2015, 21:48

WIELKIE CI dzieki dobry czlowieku - o to chodzilo :)

q

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rhino 3D”