Jak ustawić grbl i ugs pod zmianę narzędzi

Ustawienia GRBL I UGS

Dyskusje o programowaniu mikroprocesorów.
Awatar użytkownika

Autor tematu
ARTURPASTERNAK
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 02 lip 2020, 07:46

Jak ustawić grbl i ugs pod zmianę narzędzi

#1

Post napisał: ARTURPASTERNAK » 02 lip 2020, 08:20

Witam .
Mam frezarkę na Arduino Uno i CNC Shield pracującą pod UGS . Może ktoś podpowiedzieć co i jak ustawić żeby zmieniała narzędzia.




Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2156
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Jak ustawić grbl i ugs pod zmianę narzędzi

#2

Post napisał: Steryd » 02 lip 2020, 21:57

Trzeba napisać makro w UGS, ale nie wiem, czy akurat w nim to jest do zrobienia, na pewno da się w GRBL panel.
Można?
Morzna!!!

Awatar użytkownika

TOP67
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1121
Rejestracja: 17 wrz 2018, 10:47
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Jak ustawić grbl i ugs pod zmianę narzędzi

#3

Post napisał: TOP67 » 02 lip 2020, 22:30

W jakim sensie zmieniała narzędzia? Masz magazyn i ma sama pobierać? Czy chcesz tylko zatrzymać program i zmienić ręcznie? A jak z pomiarem długości narzędzia?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Arduino, Raspberry pi i inne systemy mikroprocesorowe”