Jak skonfigurować sieć do MICRONa?


Autor tematu
STELMI
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 544
Rejestracja: 23 mar 2008, 11:30
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Jak skonfigurować sieć do MICRONa?

#1

Post napisał: STELMI » 12 lip 2019, 06:43

Mam program TNCremoNT, jednak jak w nim i w konfiguracji sieci wpisuję takie same dane jak do AVIA do TNCremoNT nie łączy się z Micronem.
Czy do połączenia się z Micronem używacie również TNCremoNT? Jeżeli tak to czy podałby mi ktoś co wpisać? Jakie adresy IP itp?
Jestem noga z sieci i dlatego proszę o łopatologiczne wyjaśnienie ;)




Majster70
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1044
Rejestracja: 08 cze 2010, 23:37
Lokalizacja: Piastów

Re: Jak skonfigurować sieć do MICRONa?

#2

Post napisał: Majster70 » 12 lip 2019, 09:58

IP obrabiarki masz w sterowaniu obrabiarki, nie pamiętam dokładnie gdzie, trzeba pogrzebać trochę i znaleźć, potem to wpisać do konfiguracji w TNCremo jak będziesz tworzył nową.


Autor tematu
STELMI
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 544
Rejestracja: 23 mar 2008, 11:30
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Re: Jak skonfigurować sieć do MICRONa?

#3

Post napisał: STELMI » 12 lip 2019, 13:01

Niestety, ale nie znalazłem nigdzie


mheli
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 127
Rejestracja: 09 gru 2006, 01:12
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Jak skonfigurować sieć do MICRONa?

#4

Post napisał: mheli » 12 lip 2019, 13:39

W trybie edycji wciskasz MOD, wpisujesz NET123 potwierdzasz przyciskiem że znakiem klucza i masz ustawienia sieci. Jeśli będziesz zmieniać adres IP lub maskę podsieci (musisz dostosować to do kompa z którym chcesz się połączyć ) może być konieczny restart maszyny.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „SolidCAM”