Inventor - eksport rysunku do Worda


Autor tematu
Robercik280214
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 6
Posty: 166
Rejestracja: 08 sie 2015, 13:36
Lokalizacja: Opole

Inventor - eksport rysunku do Worda

#1

Post napisał: Robercik280214 » 15 kwie 2017, 16:11

Witam,
tak jak w temacie w jaki sposób najlepiej wkleić rysunek z inventora do worda tak aby zachować odpowiednią jakość rysunku???



Tagi:


strikexp
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 3672
Rejestracja: 31 mar 2017, 19:47
Lokalizacja: Warszawa

#2

Post napisał: strikexp » 15 kwie 2017, 16:52

Możliwe że się nie da, ale pewności nie mam. Ja dostawałem od grafika pliki PDF o rozmiarach np 1,5GB. Może PDF będzie wystarczający? Ale ostrzegam że otworzenie takiego pliku też trwa swoje. :mrgreen:


atlc
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1983
Rejestracja: 28 lip 2010, 18:37
Lokalizacja: Warszawa

#3

Post napisał: atlc » 15 kwie 2017, 17:28

Najprościej wyeksportować rysunek jako .jpg w odpowiedniej rozdzielczości i wkleić do worda.


Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 2397
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

#4

Post napisał: Steryd » 15 kwie 2017, 22:34

Jeszcze prościej print screen a potem ctrl+v
Można?
Morzna!!!


strikexp
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 3672
Rejestracja: 31 mar 2017, 19:47
Lokalizacja: Warszawa

#5

Post napisał: strikexp » 15 kwie 2017, 23:33

atlc pisze:Najprościej wyeksportować rysunek jako .jpg w odpowiedniej rozdzielczości i wkleić do worda.
Format JPG służy do zdjęć i jeśli dobrze kojarzę to rozmazuje obrazy. Radziłbym raczej użyć formatu PNG.


Autor tematu
Robercik280214
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 6
Posty: 166
Rejestracja: 08 sie 2015, 13:36
Lokalizacja: Opole

#6

Post napisał: Robercik280214 » 16 kwie 2017, 18:50

W takim razie jak wyeksportować plik w formacie PNG???


Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 2397
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

#7

Post napisał: Steryd » 16 kwie 2017, 20:30

Zapisz jako...
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
Robercik280214
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 6
Posty: 166
Rejestracja: 08 sie 2015, 13:36
Lokalizacja: Opole

#8

Post napisał: Robercik280214 » 16 kwie 2017, 21:19

Zapisz jako są tylko opcję idw i dwg ;/.
Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły???


kolec7
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 761
Rejestracja: 01 mar 2009, 22:40
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

#9

Post napisał: kolec7 » 17 kwie 2017, 11:05

No to funkcja jedna niżej, czyli "Zapisz kopię jako".
Masz wszystkie inne formaty zapisu, od IGS, STEP, przez SAT, po PNG, GIF i JPG...itd...
"W życiu piękne są tylko chwile...."


Autor tematu
Robercik280214
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 6
Posty: 166
Rejestracja: 08 sie 2015, 13:36
Lokalizacja: Opole

#10

Post napisał: Robercik280214 » 18 kwie 2017, 15:28

Wszystko spoko tylko wtedy mi robi zrzut ekranu a nie eksportuje rysunku w skali 1:1 :/.
Jeszcze jakieś pomysły??

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”