Instalacja Mach3,4 na maszynie

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC

Autor tematu
Piotr Musielak
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 8
Rejestracja: 05 sty 2006, 22:21
Lokalizacja: Gdansk

Instalacja Mach3,4 na maszynie

#1

Post napisał: Piotr Musielak » 10 lut 2017, 23:28

Od pewnego czasu jestem biernym użytkownikiem forum - czyli tylko czytającym. W marcu kupiłem swoją pierwszą frezarkę trzyosiową opartą na Mach3. Troszkę się nauczyłem, zacząłem zarabiać, ale trafiło się większe zlecenia. Zdecydowałem się na zakup poważniejszego sprzętu. Kilka dni temu przywiozłem nową maszynę, która mechanicznie spełnia moje wymagania. Elektronicznie nie. Nie chcę w tej chwili wyjaśniać o co chodzi ale chciałbym wymienić autorski program producenta z jego płytą główną, na płytę i program Mach3, który po prostu znam i który w stopniu mnie zadowalającym współpracuje z używanym programem CAD/CAM. Czujnik wysokości narzędzia musi działać.
Szukam kogoś kto w Gdańsku tego dokona. Oczywiście odpłatnie.
Moja maszyna wyposażona jest w:
1. serwonapędy kompletne Sanyo Denki typu R2AA06040 i RS3A03A0 200AC
2. czujniki optyczne zasilane 5DC sygnały wejściowe typu push-pull, dwa wyłaczniki w jednej obudowie, jeden do ustalania pozycji bazowej a drugi jako sygnał awaryjny przekroczenia zakresu, połączenie 4 prtzewodowe - 3 szt.
3. czujnik optyczny wysokosci narzędzia jak w p.2
4 Falownik Siemens plus moduł hamujący



Tagi:

Awatar użytkownika

andmar2005
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 190
Rejestracja: 15 sie 2009, 08:55
Lokalizacja: kujawsko-pomorski
Kontakt:

#2

Post napisał: andmar2005 » 11 lut 2017, 08:02



Autor tematu
Piotr Musielak
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 8
Rejestracja: 05 sty 2006, 22:21
Lokalizacja: Gdansk

#3

Post napisał: Piotr Musielak » 11 lut 2017, 09:34

Rozmawiałem przez telefon. Najpierw nie było kolegi. Potem kolega odesłał do serwisanta. Potem serwisanta nie było. Na maila nie odpowiedzieli. Klapa. :razz:

Awatar użytkownika

andmar2005
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 190
Rejestracja: 15 sie 2009, 08:55
Lokalizacja: kujawsko-pomorski
Kontakt:

#4

Post napisał: andmar2005 » 11 lut 2017, 10:42

dziwne zawsze odpowiadają
ale każdemu morze się zdarzyć
dzwoń i z Wojtkiem porozmawiaj


Autor tematu
Piotr Musielak
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 8
Rejestracja: 05 sty 2006, 22:21
Lokalizacja: Gdansk

#5

Post napisał: Piotr Musielak » 11 lut 2017, 15:24

Dziękuję. Spróbuję raz jeszcze.


Autor tematu
Piotr Musielak
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 8
Rejestracja: 05 sty 2006, 22:21
Lokalizacja: Gdansk

#6

Post napisał: Piotr Musielak » 21 lut 2017, 14:38

Pudło. W ogóle nie chcą się dotykać.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”