Impot (.dxf) z Corela do ArtCama

ArtCAM, ArtCAM Express, ArtCAM Insignia, ArtCAM Pro

Autor tematu
sp7vtt
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 3
Posty: 73
Rejestracja: 19 wrz 2005, 18:28
Lokalizacja: PL

Impot (.dxf) z Corela do ArtCama

#1

Post napisał: sp7vtt » 09 maja 2014, 14:16

Witam. Zaprojektowałem panel obudowy z otworami i napisem w Corel-u. Zapisałem w .dxf. Po wklejeniu do ArtCam-a, wymiar obiektu 150x180mm zrobił się około 6x7mm. Gdzie popełniłem błąd. Jak to dokonać w inny sposób?.


sp7vtt

Tagi:


lajosz
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1508
Rejestracja: 13 sty 2009, 20:33
Lokalizacja: Ziębice

Re: Impot (.dxf) z Corela do ArtCama

#2

Post napisał: lajosz » 09 maja 2014, 14:27

sp7vtt pisze:Gdzie popełniłem błąd. Jak to dokonać w inny sposób?.
Obrazek


Autor tematu
sp7vtt
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 3
Posty: 73
Rejestracja: 19 wrz 2005, 18:28
Lokalizacja: PL

#3

Post napisał: sp7vtt » 09 maja 2014, 18:49

W CorelDraw9 jakoś trudno to odnaleźć - mogę prosić o dalszą podpowiedź?
sp7vtt


adico79
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 163
Rejestracja: 20 maja 2009, 19:33
Lokalizacja: Lublin

#4

Post napisał: adico79 » 09 maja 2014, 20:36

Wyeksportuj sobie z corela jako adobe illustrator 3.x (.ai)


lajosz
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1508
Rejestracja: 13 sty 2009, 20:33
Lokalizacja: Ziębice

#5

Post napisał: lajosz » 09 maja 2014, 22:07

sp7vtt pisze:W CorelDraw9 jakoś trudno to odnaleźć - mogę prosić o dalszą podpowiedź?
Nie napisałeś w pierwszym poście jakiego masz Corela, więc domyślnie przyjąłem, że aż taki wiekowy to on nie będzie :)
Rzeczywiście, w Corelu 9 nie ma okna parametrów eksportu do DXF.

Ale, jak radzi kolega adico79, możesz wyeksportować do .ai albo .eps


Autor tematu
sp7vtt
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 3
Posty: 73
Rejestracja: 19 wrz 2005, 18:28
Lokalizacja: PL

#6

Post napisał: sp7vtt » 09 maja 2014, 23:20

Niestety KLAPA . Zbyt stare oprogramowanie:(.
sp7vtt


adico79
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 163
Rejestracja: 20 maja 2009, 19:33
Lokalizacja: Lublin

#7

Post napisał: adico79 » 09 maja 2014, 23:48

To zrób projekt od razu w ArtCAMie


lajosz
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1508
Rejestracja: 13 sty 2009, 20:33
Lokalizacja: Ziębice

#8

Post napisał: lajosz » 10 maja 2014, 05:11

sp7vtt pisze:Niestety KLAPA . Zbyt stare oprogramowanie:(.
Co to znaczy zbyt stare oprogramowanie ?

Może napisz jakiego masz tego Artcama ?

Mimo wszystko spróbuj tak:
Odpal Artcama.
Wybierz "Utwórz nowy model" i określ wymiary modelu nieco większe niż wymiary rysunku (DXF)
Teraz menu Plik--> Importuj --> Dane wektorowe i z okna importu wybierasz uprzednio zapisany plik .ai albo .eps

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „ArtCAM”