Import operacji


czeplin80
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 5
Posty: 52
Rejestracja: 18 mar 2016, 15:50
Lokalizacja: IL

Re: Import operacji

#11

Post napisał: czeplin80 » 01 mar 2019, 17:37

troszke odbijajac od tematu ,ale zostajac przy mastercam

jak sobie ustawic default holder ???
jak wybieram nowe narzedzie to zawsze mi sie otwirra default holder folder pusty ,musze za kazdym razem wchodzic do liery i zaznaczyc np. ct 40 ,jak to ystawic ,zeby automatycznie mi sie otwiral folder ztymi holderami

dzieki



Awatar użytkownika

Butler
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 541
Rejestracja: 07 mar 2018, 16:54
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Import operacji

#12

Post napisał: Butler » 01 mar 2019, 17:54

Scal oba detale w jednym oknie.
Dla drugiego detalu ustaw przesuniętą płaszczyznę tak by znajdował się gdzieś obok o ustaloną wartość.
Kliknij lustrzane opcje, zaznacz by skopiować całą operację i geometrię. Przenieś wygenerowane ścieżki na docelowy detal jeśli jest taka potrzeba (jak ustawisz dobrze oś lustrzanego odbicia to ścieżki nałożysz bezpośrednio nad nowy detal)
Edycja wspólnych operacji -> Edycja wspólnych parametrów -> Płaszcz. Ustaw tu WCS taki jak skopiowanego detalu. Płaszczyzny konstrukcyjna i narzędzia zostaw bez zmian. Wtedy nowe ścieżki będą miały bazę tam gdzie sobie ustawisz WCS skopiowanego detalu.
czeplin80 pisze:
01 mar 2019, 17:37
troszke odbijajac od tematu ,ale zostajac przy mastercam

jak sobie ustawic default holder ???
jak wybieram nowe narzedzie to zawsze mi sie otwirra default holder folder pusty ,musze za kazdym razem wchodzic do liery i zaznaczyc np. ct 40 ,jak to ystawic ,zeby automatycznie mi sie otwiral folder ztymi holderami

dzieki
Też tak robię... Trzeba zaznaczyć tylko przy pierwszym wyborze. Później nie trzeba. Wydaje mi się ze jest to do ustawienia w definicji sterowania, ale nie grzebałem by to sprawdzić.


czeplin80
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 5
Posty: 52
Rejestracja: 18 mar 2016, 15:50
Lokalizacja: IL

Re: Import operacji

#13

Post napisał: czeplin80 » 01 mar 2019, 18:05

ok mam ,tu to ustawiasz

"Machine Definition". "General machine parameters". Tool/material libraries". "Tool Libraries".

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mastercam”