heidenhain itnc 530- tworzenie pliku

Oprogramowanie symulacyjne

Autor tematu
kilo1000g
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 20 kwie 2014, 15:50
Lokalizacja: Kielce

heidenhain itnc 530- tworzenie pliku

#1

Post napisał: kilo1000g » 20 kwie 2014, 16:06

Witam Wszystkich
Jestem nowy na forum. Muszę zrobić kieszeń w heidenhainie dlatego muszę nauczyć się pracować na tym programie. Pobrałem symulator itnc 530 wraz z instrukcją. Uruchomiłem, zmieniłem język na Polski. Mam problem z utworzeniem nowego pliku. Naciskam PGM MGT wyszukuje folder do zapisu naciskam utwórz nowy plik, wpisuje nazwę z rozszerzeniem .H np: Alt.H i u góry wyskakuje na czerwono ''Plik dwójkowy na zewnet.napedzie''. Oczywiście plik nie zostaje utworzony. Co może być przyczyną. Złe oprogramowanie, czegoś nie ustawiłem, czy może to że pracuję na laptopie bez dodatkowej klawiatury? Czekam na odp



Tagi:


kuba6020
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 8
Rejestracja: 23 maja 2014, 20:20
Lokalizacja: Kraków

#2

Post napisał: kuba6020 » 07 gru 2014, 21:16

Przestarzały temat ale może komuś się przyda odpowiedź. Też miałem z tym problem. Pliki da się tworzyć tylko na dysku TNC. Jeśli wybierzesz np.: "C" wychodzi taki właśnie błąd.


Adam West
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 03 mar 2013, 16:24
Lokalizacja: Barlinek

narzędzie

#3

Post napisał: Adam West » 06 paź 2015, 18:43

W jaki sposób ustawić na symulatorze wyświetlenie narzędzia, żeby się pokazywało na czerwono?


Beginner
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 3
Rejestracja: 29 sie 2020, 18:24

Re:

#4

Post napisał: Beginner » 30 sie 2020, 18:47

kuba6020 pisze:
07 gru 2014, 21:16
Przestarzały temat ale może komuś się przyda odpowiedź. Też miałem z tym problem. Pliki da się tworzyć tylko na dysku TNC. Jeśli wybierzesz np.: "C" wychodzi taki właśnie błąd.
Ja skopiowałem plik do domyślnej lokalizacji symulatora i wyskakuje mi komunikat "Zmieniony format pliku"
Co może być problemem ?

Już ogarnąłem, ale może komuś się przyda na przyszłość kopiujcie programy przez symulator nie przez explorator windows bo wywali błąd.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Oprogramowanie symulacyjne”