Heckler&Koch BA 20 i sterowanie HK - CNC - 783 - 2

Ogólne tematy związane z maszynami CNC, maszyny o odmiennej konstrukcji czyli wszystko co nie pasuje do powyższych.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę

Robert114
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 9
Posty: 9
Rejestracja: 14 gru 2020, 14:14

Re: Heckler&Koch BA 20 i sterowanie HK - CNC - 783 - 2

#51

Post napisał: Robert114 » 06 mar 2021, 20:14

podaj email to wyśle bo tu chyba nie można dołączyć załącznika



Tagi:


rdarek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2114
Rejestracja: 04 sty 2013, 23:30
Lokalizacja: 3miasto

Re: Heckler&Koch BA 20 i sterowanie HK - CNC - 783 - 2

#52

Post napisał: rdarek » 06 mar 2021, 20:20

Robert114 pisze:
06 mar 2021, 20:14
podaj email to wyśle bo tu chyba nie można dołączyć załącznika
Można. Pod okienkiem masz zakładkę "załączniki" a w niej "dodaj plik" albo przeciągnij i upuść w okienku edycji (tzn tu gdzie piszesz).


Robert114
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 9
Posty: 9
Rejestracja: 14 gru 2020, 14:14

Re: Heckler&Koch BA 20 i sterowanie HK - CNC - 783 - 2

#53

Post napisał: Robert114 » 06 mar 2021, 20:26

plik jest za duży
wiec tylko email

Dodane 49 sekundy:
mam też cześć elektryczną od h&k AC20


jawor
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 12
Posty: 111
Rejestracja: 13 cze 2012, 20:56
Lokalizacja: chlewice

Re: Heckler&Koch BA 20 i sterowanie HK - CNC - 783 - 2

#54

Post napisał: jawor » 06 mar 2021, 20:28

[email protected]. z gory dziekuje


Żołądek_
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 2
Posty: 74
Rejestracja: 04 wrz 2019, 20:39

Re: Heckler&Koch BA 20 i sterowanie HK - CNC - 783 - 2

#55

Post napisał: Żołądek_ » 28 mar 2021, 10:03

Panowie, proszę o pomoc.
Maszyna i sterowanie z tytułu, uruchamia się, robi testy i przechodzi do ekranu głównego.
Maszyna wyświetla komunikat M3005.
I teraz jak ruszyć osiami? Napędy są luźne, mogę ręką obracać śrubami od osi, zmieniają się wtedy ich pozycje na wyświetlaczu, natomiast nie mogę zmusić maszyny do ruchu osią. Gdzie szukać problemu? Instrukcja niewiele mówi o tym komunikacie.


Żołądek_
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 2
Posty: 74
Rejestracja: 04 wrz 2019, 20:39

Re: Heckler&Koch BA 20 i sterowanie HK - CNC - 783 - 2

#56

Post napisał: Żołądek_ » 28 mar 2021, 15:47

Problem opanowany, przyczyną był uszkodzony styk w E-Stopie.
Aktywowany E-Stop nie dawał możliwości włączyć napędów.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NASZE AMATORSKIE MASZYNY CNC”