gwintowanie osiowe

Dyskusje na temat systemu Sinumerik

Autor tematu
amnon
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 298
Rejestracja: 04 mar 2007, 20:36
Lokalizacja: Polska

gwintowanie osiowe

#1

Post napisał: amnon » 08 lis 2019, 08:40

Witam,

Przygotowuję program na wiercenie i gwintowanie osiowe M6, symulacja przechodzi ok, ale w rzeczywistości po wierceniu suport zatrzymuje się w miejscu wymiany narzędzia, włącza się wrzeciono wykonując ruch posuwisto zwrotny i tak sobie hula bez narzędzia. System nie wyrzuca żadnego błędu.

Pozdrawiam
Amnon




Autor tematu
amnon
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 298
Rejestracja: 04 mar 2007, 20:36
Lokalizacja: Polska

Re: gwintowanie osiowe

#2

Post napisał: amnon » 08 lis 2019, 13:19

No i znalazłem winowajcę .... hmmm aż wstyd pisać, na gwintowanie musiałem mechanicznie zmienić zakres prędkości na tokarce.

Pozdrawiam\Amnon


Autor tematu
amnon
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 298
Rejestracja: 04 mar 2007, 20:36
Lokalizacja: Polska

Re: gwintowanie osiowe

#3

Post napisał: amnon » 09 lis 2019, 21:23

A jednak coś nie tak
Załączniki
IMG_20191108_144439.jpg


wojtek10916
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 111
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: gwintowanie osiowe

#4

Post napisał: wojtek10916 » 09 lis 2019, 22:58

Wstaw program to w poniedzialek sprawdze na swojej


Autor tematu
amnon
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 298
Rejestracja: 04 mar 2007, 20:36
Lokalizacja: Polska

Re: gwintowanie osiowe

#5

Post napisał: amnon » 12 lis 2019, 10:04

Witam,

F_HEAD(281280511,12,0,,65,3,3,2,0,300,450,2,1000,,71,1,43727,,35,0,20,6,6,100,100,100,1,156.813,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,0);*RO*
F_DRILL("WIERTŁO","",1,0.07,3,600,1,0,41,0,90,-12,90,15,90,1.2,1.4,0.6,1.6,0,90);*RO*
F_TAP("GWINTOWNIK","",1,1,10,40,1,0,8,0,90,12,91,0.07874,0.63662,,,,5,1.4,30,"ISO_METRIC","M6",0);*RO*
F_END(0,1,0);*RO*
M30 ;#SM;*RO*

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Siemens Sinumerik CNC”