Gwint tr26x8 lewy czym?

Problemy i ich rozwiązania przy obróbce metalu ręcznej jak i za pomocą CNC

Autor tematu
mag999
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 455
Rejestracja: 14 sty 2015, 18:59
Lokalizacja: Dz

Gwint tr26x8 lewy czym?

#1

Post napisał: mag999 » 01 mar 2017, 15:20

Cześć
Mam spory problem. Mam do wytoczenia gwint zewnętrzny Tr26x8 lewy o długości 300mm. Szukam narzędzia składanego. Kontaktowalismy się z przedstawicielem sandvika, ale powiedział nam, że nie ma podkładu z ujemnym kątem (potrzebny będzie - 4 lub - 5) dla prawej oprawki i płytki. Żeby było jeszcze gorzej brak jest oprawki lewej i płytki lewej (wtedy nie będzie potrzeba ujemnego podkładu).

Teraz tocze go nożem szlifowanym ze stali SW. Strasznie długo to trwa i jakoś bywa różna...

Czy ktoś z kolegow mógłby pomóc w namierzeniu takiego noża?
Ostatnio zmieniony 01 mar 2017, 22:07 przez mag999, łącznie zmieniany 1 raz.


Mogę pomoc z Fanuc'iem TD/TF dla tokarek - programy, obsługa itp

Tagi:


lukasz.radomski
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 375
Rejestracja: 06 maja 2010, 15:32
Lokalizacja: Częstochowa

#2

Post napisał: lukasz.radomski » 01 mar 2017, 18:27



andrzey520
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 107
Rejestracja: 28 cze 2011, 19:41
Lokalizacja: wp

#3

Post napisał: andrzey520 » 01 mar 2017, 20:23

kolego jak ci sandviki niedoradzili to jestem sam zdziwiony dla mnie sandvik to jedna z lepszych firm zawsze doradza ze konkurencja zostaje w tyle dodam ze bardzo czesto robie gwinty tr na ctx 450 i jedziemy sandvikami tylko ze prawymi


Autor tematu
mag999
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 455
Rejestracja: 14 sty 2015, 18:59
Lokalizacja: Dz

#4

Post napisał: mag999 » 01 mar 2017, 22:08

Tylko ze do prawej oprawki nie ma ujemnego podkładu. A lewym narzędziem by się dało ale też nie ma.
Mogę pomoc z Fanuc'iem TD/TF dla tokarek - programy, obsługa itp


zdzicho
Posty w temacie: 1

#5

Post napisał: zdzicho » 02 mar 2017, 05:36

Jak nie ma czym ,to trzeba dorobić z noża z płytką lutowaną.


Autor tematu
mag999
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 455
Rejestracja: 14 sty 2015, 18:59
Lokalizacja: Dz

#6

Post napisał: mag999 » 02 mar 2017, 06:32

Lutowane były gorsze od stali SW więc nimi robię ale gwint idzie ponad 20min a jest spora partia...
Mogę pomoc z Fanuc'iem TD/TF dla tokarek - programy, obsługa itp

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 9478
Rejestracja: 17 mar 2009, 08:55
Lokalizacja: Skępe

#7

Post napisał: RomanJ4 » 02 mar 2017, 08:33

pozdrawiam,
Roman

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Obróbka metali”