Gwint na tokarce cnc

Dyskusje dotyczące toczenia, remontów, modernizacji, narzędzi. Tokarki konwencjonalne.

Autor tematu
sobres01
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 2
Posty: 91
Rejestracja: 12 gru 2014, 21:47
Lokalizacja: bratian

Gwint na tokarce cnc

#1

Post napisał: sobres01 » 04 gru 2016, 13:36

Mam zamiar robic tokarke cnc głowne zaatosowanie to toczenie stozkow oraz nacinanie na nich gwintu, co potrzebuje aby byla mozliwosc robienia gwintu? Tak aby komputer wiedzial w ktorym miejscu wrzeciono sie zatrzymalo



Tagi:


marcpol
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 168
Rejestracja: 20 lut 2012, 19:50
Lokalizacja: Białystok

#2

Post napisał: marcpol » 04 gru 2016, 15:47

Potrzebujesz enkoder, który będzie pełnił funkcję kątowego wskaźnika pozycji wrzeciona.


Autor tematu
sobres01
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 2
Posty: 91
Rejestracja: 12 gru 2014, 21:47
Lokalizacja: bratian

#3

Post napisał: sobres01 » 04 gru 2016, 15:53

Jaki okolo koszt silnik na wrzecionie okolo 4kw

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 5224
Rejestracja: 04 lip 2004, 16:03
Lokalizacja: Gliwice

#4

Post napisał: adam Fx » 04 gru 2016, 17:53

Proszę - wzoruj się http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3139407.html
sobres01 pisze:Jaki okolo koszt silnik na wrzecionie okolo 4kw
Pytasz ile kosztuje silnik 4kw? Chyba nie bo to wpiszesz np. w Allegro i już wiadomo http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... m-1-4-1012
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Toczenie / Tokarki Konwencjonalne”