GMFC - problem

Maszyny do wycinania gorącym drutem

Autor tematu
RAMZES18
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Posty w temacie: 2
Posty: 6
Rejestracja: 28 cze 2007, 14:47
Lokalizacja: Nysa

GMFC - problem

#1

Post napisał: RAMZES18 » 21 wrz 2007, 20:50

Witam, wykonalem styroploter do wycinania rdzeni w styropianie/ styrodurze,
Sterownik jaki mam to mm2001, zaprogramowalem bez zadnych problemow.
Narazie program jaki chce uzywac do wycinania to GMFC, ( mam jeszcze miesiac na kuupno licencji) ale mam problem, a mianowicie, jak wejde w GMFC> Zero Axis... i klikam na te strzalczki to silniki sie kreca bez zadnych problemow, ale jak wykonam jakis projekt i chcem go wyciac to silniki nawet nie drgna, cisza, program wstepnie skonfigurowalem ( tzn czesc mechaniczna, narazie z drutem do wycinania nic nie robilem ), wiece moze w czym tkwi problem?? Ze tylko dziala "reczne" poruszanie silnikami a nic pozatym?


P.S. napiecie na wjesciu steronika to 12 V, a na wyjsciu przy silnikach to juz 5V, to normalne ze jest taki spadek napiecia?? 1 silnik pobiera prad 0,3 A, a z tego zasilacza spokojnie pobieralem wczesniej 2,5 A a wiec to nie przez zasilacz...
Prosze o pomoc :D



Tagi:


mawwo
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 235
Rejestracja: 12 wrz 2004, 13:19
Lokalizacja: Pabianice
Kontakt:

#2

Post napisał: mawwo » 23 wrz 2007, 07:32

A jak w tej zakładce w okienkach powpisujesz wartości liczbowe przesunięć każdej osi to też się kręcą? czy wyskakuje jakiś komunikat?
pozdrawiam
Wojtek
mawwo

504-045-238


Autor tematu
RAMZES18
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Posty w temacie: 2
Posty: 6
Rejestracja: 28 cze 2007, 14:47
Lokalizacja: Nysa

#3

Post napisał: RAMZES18 » 23 wrz 2007, 12:19

Silniki kreca sie jedynie jak naciskam na te strzalki, jak powpisuje te wartosci i dam Move tez nie ma zadnej opowiedzi, po prostu cisza..

A wiecie co moze byc przyczyna tak duzego spadku napiecia?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Styropianu (Styroduru)”