Głębokość skrawania


Autor tematu
Ryngrant
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 16
Rejestracja: 05 gru 2018, 18:16

Głębokość skrawania

#1

Post napisał: Ryngrant » 25 gru 2018, 15:36

Mam pofalowaną powierzchnię z wyspą ma środku, korzystam z operacji (frezowanie wieloosiowe), (równoległe do powierzchni), nie wiem jak ustawić aby program nie frezował jednym przejściem głębokość, tylko warstwami
Gdzie to ustawić? Kombinowałem w zakładce ppziomy, ale bez rezultatu




Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1600
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Głębokość skrawania

#2

Post napisał: Steryd » 25 gru 2018, 18:20

W to jest w zakladce ponizej technologii (chyba przedostatniej), po angielsku nazywa sie to roughing and more, po polsku to jest jakos beznadziejnie "przetłumaczone" łączenie, czy jakos tak,
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
Ryngrant
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 16
Rejestracja: 05 gru 2018, 18:16

Re: Głębokość skrawania

#3

Post napisał: Ryngrant » 26 gru 2018, 11:32

Dziwna operacja, chyba wybrałem nieodpowiednią do mojej części.....
Jest zakładka (przesunięcie) i (obróbka głębokości) ale nie mogę wpisać wartości na jaką ma się frez zagłębiać tylko ilość przejść i odstępy, w sytuacji kiedy powierzchnia jest pofalowaną, jak to zrobić? Powinna być opcja wskazania powierzchni

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 6548
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: Głębokość skrawania

#4

Post napisał: WZÓR » 26 gru 2018, 11:38

Ryngrant pisze:
26 gru 2018, 11:32
Dziwna operacja, chyba wybrałem nieodpowiednią do mojej części.....
Jest zakładka (przesunięcie) i (obróbka głębokości) ale nie mogę wpisać wartości na jaką ma się frez zagłębiać tylko ilość przejść i odstępy, w sytuacji kiedy powierzchnia jest pofalowaną, jak to zrobić? Powinna być opcja wskazania powierzchni
Pokaż tą część.

Mariusz.


Autor tematu
Ryngrant
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 16
Rejestracja: 05 gru 2018, 18:16

Re: Głębokość skrawania

#5

Post napisał: Ryngrant » 26 gru 2018, 12:20


Chodzi o tą pofalowaną powierzchnię, oczywiście od góry do dołu i pominięciem żeberka


Steryd
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1600
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: Głębokość skrawania

#6

Post napisał: Steryd » 26 gru 2018, 12:31

Bo w operacjach 5x podstawą jest powierzchnia docelowa, jesli chcesz użyć takie operacji do obrobki zgrubnej, to każde przejscie będzie odsunięciem. Możesz wybrać właśnie ile ma być tych przejść I o ile każde odsunięte. Jak chcesz zrobic zgrubnie usuwanie przygotowki, to uzyj zgrubnej 3x. Będzie szybciej I latwiej I tak jak się to robi w praktyce.
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
Ryngrant
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 16
Rejestracja: 05 gru 2018, 18:16

Re: Głębokość skrawania

#7

Post napisał: Ryngrant » 26 gru 2018, 13:42

Dzięki

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „SolidCAM”