Gildemeister NEF CT40 sterowanie EPL2

Dyskusje na temat innych obrabiarek i systemów sterowania stosowanych w maszynach przemysłowych

Autor tematu
blasterpl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1522
Rejestracja: 13 sty 2012, 18:49
Lokalizacja: jelenia gora

Gildemeister NEF CT40 sterowanie EPL2

#1

Post napisał: blasterpl » 11 lip 2018, 20:26

Gildemeister NEF CT40 sterowanie EPL2 rok prod. 1988. Jak wyświetlić na ekranie parametry maszynowe ? Jade oglądać taka maszynę do niemiec, jeśli ja kupie to musi tam postać odłączona od zasilania ok 1 miesiąca , wiec chce zrobić kopie zapasowa parametrów . Jako ,ze nie mam ani kabla ani wiedzy jak to zrobić myślę ,ze najprościej będzie zrobić fotki ekranu z wyświetlonymi parametrami. PILNE jutro wyjazd !!!




251mz
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 4050
Rejestracja: 27 sie 2004, 20:59
Lokalizacja: Polska

Re: Gildemeister NEF CT40 sterowanie EPL2

#2

Post napisał: 251mz » 12 lip 2018, 07:12

Podobno te EPLe to lipa straszna - tak słyszałem :(


Robert_K
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 192
Rejestracja: 15 sie 2017, 07:03
Lokalizacja: Podkarpacie

Re: Gildemeister NEF CT40 sterowanie EPL2

#3

Post napisał: Robert_K » 12 lip 2018, 09:03

Jak zdecydujesz się na kupno to zmień jej baterię na nową. Jeśli sterowanie jest w porządku to miesiąc powinno przetrzymać.

Pozdrawiam.


Autor tematu
blasterpl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1522
Rejestracja: 13 sty 2012, 18:49
Lokalizacja: jelenia gora

Re: Gildemeister NEF CT40 sterowanie EPL2

#4

Post napisał: blasterpl » 12 lip 2018, 19:04

Właśnie wróciłem z niemiec , maszyna ok. sprzedający obiecał ze nie wyłączy jej do dnia odbioru , wiec myślę ze nie powinno być problemów.
251mz pisze:
12 lip 2018, 07:12
Podobno te EPLe to lipa straszna - tak słyszałem :(
a co konkretnie z nimi nie tak ??


Cubitus
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 19
Rejestracja: 22 kwie 2014, 23:05
Lokalizacja: gdzies bylem nic nie widzialem

Re: Gildemeister NEF CT40 sterowanie EPL2

#5

Post napisał: Cubitus » 13 lip 2018, 12:03

A to że części nie ma. Konstruktorzy sterowania już kwiatki wąchają. Jak Ci padnie bo nie zmieniłeś baterii i parametry poszły to powodzenia, nawet serwis producenta Ci nie pomoże. Po prostu to jest za stare.
Jest przycisk "pomógł" jeśli tak było, to naciśnij go proszę.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Inne obrabiarki przemysłowe”