Witam Panowie! Mam na imie Darek. pracuje w Radomiu na Frezarce Hartford z Fanukiem Al200.
Poszukuje osoby znajacej sie na programowaniu i obsłudze tokarki ze sterowaniem eltropilot. jest u mnie w pracy tokarka Gdm z takim sterowaniem. Nikt w firmie nie umie jej uruchomic wiec ja chce podjac sie tego zadania. Potrzebuje nauczyciela, ktory podopiwie jak sie działa na takim sterowaniu. Chetnie odwdziecze sie materiłami na temat Fanuca.
GILDEMEISTER CT40
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Witam
Robię na GDM30(42)/4A
Sterowanie Eltro Pilot EP20 rok prod.89
Proszę o trochę więcej danych na temat maszyny, jakie wyposażenie, typ i rodzaj sterowania .
bo było EP , EPL , EPL2. A tak nawiasem to będzie problem bo w tamtych czasach nie było żadnego oprogramowania na komputer ( pomyłka, był program ale w dos-ie i do dziś nie udało mi się go w całości znaleźć ) a żadne znane mi oprogramowanie nie wspiera EP.
Wszystko trzeba z" palca " pisać w G kodzie. Gdzieś na forum są G i M kody z mojej maszyny i kody błędów z tej tokarki. W razie potrzeby współpracy proszę na meila.
zobacz tu
Robię na GDM30(42)/4A
Sterowanie Eltro Pilot EP20 rok prod.89
Proszę o trochę więcej danych na temat maszyny, jakie wyposażenie, typ i rodzaj sterowania .
bo było EP , EPL , EPL2. A tak nawiasem to będzie problem bo w tamtych czasach nie było żadnego oprogramowania na komputer ( pomyłka, był program ale w dos-ie i do dziś nie udało mi się go w całości znaleźć ) a żadne znane mi oprogramowanie nie wspiera EP.
Wszystko trzeba z" palca " pisać w G kodzie. Gdzieś na forum są G i M kody z mojej maszyny i kody błędów z tej tokarki. W razie potrzeby współpracy proszę na meila.
zobacz tu
Gildemeister GDM42\4A
Już ten chomik mniej mi się podoba ale jest.
http://chomikuj.pl/AszaPL
i nowy filmik C6 CNC
Już ten chomik mniej mi się podoba ale jest.
http://chomikuj.pl/AszaPL
i nowy filmik C6 CNC
-
- Posty w temacie: 2
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
jak chcesz to przeslij rowniez do mnie bo prawdopodobnie mam to samo sterowanie.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Posty w temacie: 1
Witam wyskoczy mi błąd 410 i 556 i maszyna nie reaguje na żaden przycisk , nie można przesunąć głowicy do wrzeciona aby zrobić referencyjny, na pulpicie pojawiły się wartości współrzędnych które są większe niż w samej maszynie . błąd 566 można usunąć . Czy można jakoś zresetować system ? sterowanie EPL
maximm4