Generowanie kodu NC

featureCAM

Autor tematu
minian
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2
Posty: 43
Rejestracja: 17 lip 2009, 23:27
Lokalizacja: Warszawa

Generowanie kodu NC

#1

Post napisał: minian » 08 mar 2015, 09:13

Witam
Pracuje na maszynie axyz i programie sterującym Toolpath który czyta NC ale jak wygeneruje kod za pomocą programu featurecam to mam kod z rozszerzeniem txt a potrzebuje nc , więc jak to zrobić ?
Mam jeszcze prośbę o pomoc w postprocesorze, może orientuje się ktoś gdzie taki monżna znaleźć dla AXYZ?



Tagi:


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 3016
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

#2

Post napisał: dance1 » 08 mar 2015, 10:39

zmień rozszerzenie w windowsie z txt na nc, jak nie wiesz jak to opisane http://tolatwe.pl/2011/06/zmiana-rozszerzenia-pliku/
program generujesz bez PP? jak tak marne szanse na powodzenie, ale spróbować można.
I don't like principles, I prefer prejudices


Autor tematu
minian
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2
Posty: 43
Rejestracja: 17 lip 2009, 23:27
Lokalizacja: Warszawa

#3

Post napisał: minian » 08 mar 2015, 11:22

Dzięki za pomoc, postprocesor wyśle mi pomoc tech AXYZ


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 3016
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

#4

Post napisał: dance1 » 08 mar 2015, 14:08

jak PP przez firmę przygotowany to całkiem realne (tak zresztą powinno być) że program będzie się już generował z rozszerzeniem .nc
I don't like principles, I prefer prejudices

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „featureCAM”