G41, G42 w G18 i G19 HAAS vf9

Dyskusje na temat maszyn HAAS

Autor tematu
rc666
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 4
Posty: 937
Rejestracja: 27 cze 2011, 14:48
Lokalizacja: USA

G41, G42 w G18 i G19 HAAS vf9

#1

Post napisał: rc666 » 05 cze 2019, 20:39

Witam,

Czy istnieje mozliwosc aby dzialala kompensacja G41 i G42 z G18 i G19.

Normalnie wyskakuje alarm 344. Czyli ze mozna tylko z G17

Dzieki,




Autor tematu
rc666
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 4
Posty: 937
Rejestracja: 27 cze 2011, 14:48
Lokalizacja: USA

Re: G41, G42 w G18 i G19 HAAS vf9

#2

Post napisał: rc666 » 10 cze 2019, 13:53

Widze ze chyba nic sie nie da zrobic.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...


MateuszMM
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 1
Posty: 71
Rejestracja: 04 cze 2018, 11:53

Re: G41, G42 w G18 i G19 HAAS vf9

#3

Post napisał: MateuszMM » 10 cze 2019, 14:11

G141 "3D Cutter Compensation" ale nigdy nie używałem i nie wiem dokładnie jak działa.


Autor tematu
rc666
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 4
Posty: 937
Rejestracja: 27 cze 2011, 14:48
Lokalizacja: USA

Re: G41, G42 w G18 i G19 HAAS vf9

#4

Post napisał: rc666 » 10 cze 2019, 16:26

To zupelnie tak jak ja.
G141 tez tego nie rozumiem.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...


wiktoriano
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 190
Rejestracja: 23 cze 2009, 08:27
Lokalizacja: San Escobar

Re: G41, G42 w G18 i G19 HAAS vf9

#5

Post napisał: wiktoriano » 12 cze 2019, 09:39

Witamy na pokładzie Haas'a :D
Masz tam R wpisane we współrzędnych?
Teraz jak się mnie ktoś pyta o maszynę to mówię, tylko nie kupuj Haas'a, jest tylko jeden argument "za" - Cena


Autor tematu
rc666
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 4
Posty: 937
Rejestracja: 27 cze 2011, 14:48
Lokalizacja: USA

Re: G41, G42 w G18 i G19 HAAS vf9

#6

Post napisał: rc666 » 12 cze 2019, 13:01

Tak, mam R w programie.
HAAS ma pewne zalety tez.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...


wiktoriano
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 190
Rejestracja: 23 cze 2009, 08:27
Lokalizacja: San Escobar

Re: G41, G42 w G18 i G19 HAAS vf9

#7

Post napisał: wiktoriano » 12 cze 2019, 13:05

rc666 pisze:HAAS ma pewne zalety tez.
:lol: Jakie? możesz wymienić? Bo ja znam jedną - Cena

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „HAAS”