Frezarka do domowego użytku.

Planujesz zakup sprzętu do warsztatu, masz problem z maszyną tu możesz o tym porozmawiać - nie tylko maszyny CNC
Awatar użytkownika

clipper7
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: clipper7 » 07 maja 2015, 09:18

Jeszcze jedna uwaga, jesteś z dużego miasta, jeżeli kupisz coś znanej firmy, np. Bosch, i jeżeli Twój sprzęt przeżyje gwarancję, to ew. części zamienne czy akcesoria kupisz bez problemu w sklepie-serwisie, w przypadku firmy-krzak, zapomnij.

Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ

Tagi:

zibi201
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1

Post napisał: zibi201 » 07 maja 2015, 11:41

Gdzieś na tym forum jest temat o CNC z takim wrzecionem, które obrabiało aluminium i nawet okazjonalnie stal. Wszystko zależy od tego jak będziesz to wykorzystywał itd.
Niektórzy na tym forum preferują niestety przerost formy nad treścią i w młotek za 10zł zastępowaliby Makitą za parę tysięcy :lol:

Awatar użytkownika

egojack1
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Kontakt:

Post napisał: egojack1 » 07 maja 2015, 15:19

bartuss1 pisze:koleś, masz jakiś problem ?
doradzam ci kupic kressa a ty wysmiewasz moją strone sklepu bo nie jestem kwa programistą ? moze cie zawartośc zainteresuje a nie to czy strone sklepu czy strone firmowa robił licealista czy gimnazjalista, czy jestes kolejnym burackim krakusem pokroju oprawcy dupografii ?
przynajmniej mam warsztat i płace zus i jakos tam żyję i nie pi***olę się o 300 zł, może byś sie tak z łaski swojej przedstawil jakos bardziej zanim zaczniesz wysmiewać kogokolwiek ? bo jak na razie zaprezentowałeś się na poziomie 5 klasisty ze szkoły specjalnej
Popatrz na swój poziom, człowiek grzecznie pyta, a ty jak zwykle po chamsku odpisujesz, ale jak nadepnął na odcisk to zabolało, oj zabolało i niech dalej boli jak najdłużej. Myślisz, że jak zbudowałeś i sprzedałeś nieco maszyn to możesz ludzi obrażać.

oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: oprawcafotografii » 07 maja 2015, 17:50

bartuss1 pisze:...
przynajmniej mam warsztat i płace zus...
Odwiesiles? Znaczy cos sie dzieje w biznesie? Gratulacje :)

q

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Kontakt:

Post napisał: bartuss1 » 07 maja 2015, 19:33

w listopadzie sie odwiesiłem

obrażam ludzi? raczej przestrzegam przed kupowaniem chłamu, bo sam sie już przejechałem na tanich częsciach, tanich szlifierkach czywiertarkach o parodniowej zywotnosci.
czlowiek pyta grzecznie i jak mu sie zwroci uwagę zeby dal se spokój to od razu obraża, to juz nie było grzeczne, zalatuje albo zawiścią albo buractwem za 300 zł.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: IMPULS3 » 07 maja 2015, 20:12

bartuss1 pisze:obrażam ludzi? raczej przestrzegam przed kupowaniem chłamu, bo sam sie już przejechałem na tanich częsciach, tanich szlifierkach czywiertarkach o parodniowej zywotnosci.
czlowiek pyta grzecznie i jak mu sie zwroci uwagę zeby dal se spokój to od razu obraża, to juz nie było grzeczne, zalatuje albo zawiścią albo buractwem za 300 zł.
Otóż to, nic nie było tam chamskiego, moze nie było też i zwrotu Szanowny panie.... itd. :) natomiast zauważam ciekawą rzecz, jak ktoś zupełnie nowy się poskarży to ma spory posłuch i dobre dusze obok, ale jak ktoś kto coś jednak wniósł do forum to juz jest be. I to nic że nowy napisze 5 postów i tylko dlatego że będzie pytał a inni napisali ileś postów z odpowiedziami to i tak nic. Czy przypadkiem nie powinno być odwrotnie? :) Chyba większa jest wartość ludzi którzy jednak się dzielą wiedzą jaką posiadają od ludzi którzy tylko wpadną aby zadać pytanie?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „WARSZTAT”