Witam.
Przewertowałem już forum w poszukiwaniu rozwiązania pozbycia się zapachu z palenia sklejki oraz plexi ale nie znalazłem do końca rozwiązania ...
widziałem że jedna osoba poleca Filtr BOFA , ale szukam jeszcze innego rozwiązania.
Bofa z tego co już kojarzę przekształca zapach / dym i wypuszcza do pomieszczenia czyste powietrze , mi na tym nie zależy, mam odprowadzony wyciąg na zewnątrz dymek może tam lecieć , ale problem z zapachem .
Testował ktoś maty z węgla aktywnego zwinięte w filtr ?
Czy może macie jakieś sposoby żeby jakiś filtr podłączyć pod własny wyciąg w celu usunięcia zapachu ?
Słyszałem że czysty węgiel aktywny przy spotkaniu z dymem z cięcia sklejki niszczy się ...
przez to wpadłem na myśl o matach
pewnie niejedna osoba przerabiała ten temat, prosił bym o jakieś rady .. dziś dostałem wycenę na filtr na 28 tysięcy więc troche mnie to przeraziło .
Posiadam laser 100W pole robocze 130 cm x 90 cm .
wyciąg o mocy 16m^3/ min.
Pozdrawiam
Filtr zapachu sklejka/ plexi
Pozbycie się zapachu.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: Filtr zapachu sklejka/ plexi
Zastanawiam się jaki masz problem, wyciągasz dym / zapach z cięcia na zewnątrz więc o jakim zapachu mówimy ?
Masz włączony wyciąg podczas cięcia i dalej czujesz zapach plexi sklejki ?
Masz włączony wyciąg podczas cięcia i dalej czujesz zapach plexi sklejki ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Pewnie na zewnątrz ludziom śmierdzi. Można spróbować wykonać filtr wodny. Potrzebny będzie silny najlepiej 3 fazowy odciąg.
I dość spory pojemnik z wodą. Można by użyć tego paletowego zbiornik 1000l ale pewnie mała szczelna beczka też wystarczy.
I dość spory pojemnik z wodą. Można by użyć tego paletowego zbiornik 1000l ale pewnie mała szczelna beczka też wystarczy.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Dopalić smrody zjonizowanym powietrzem z ozonizatora - moc do dobrania eksperymentalnego.