Felder Format h20

Dyskusje o maszynach CNC wykorzystywanych do obróbki drewna, sklejki, płyt wiórowych

Autor tematu
fenixus10
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 3
Rejestracja: 09 lip 2016, 16:07
Lokalizacja: Częstochowa

Felder Format h20

#1

Post napisał: fenixus10 » 07 cze 2017, 05:03

Witam

Szukam jakiegoś forumowicza, który dobrze zna program TPACAD.

Mój problem polega na tym, że chcę wyfrezować relief zrobiony w Artcamie jeśli robię go maksymalnie do 28 w Z nie ma problemu ale jeśli chcę zrobić głębiej na 34 w Z to w optymalizacji wyskakuje mi błąd TABLICA NIE PRZYPISANA.

Czytałem w instrukcji TPA jest to opisanie ogólnie są dwie tabelki jedna od zmiennych X,Y a druga odnoście głębokości Z.

Pytanie moje brzmi czy ktoś się może orientuje gdzie dane z tej tabelki wpisać ponieważ relief jest na postprocesorze i ma swoje trajektorie a w tych tabelkach są same zera i jedyni i boje się żeby czegoś nie popsuć.

Za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam



Tagi:

Awatar użytkownika

corano
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 281
Rejestracja: 30 paź 2007, 20:40
Lokalizacja: 3m
Kontakt:

#2

Post napisał: corano » 24 wrz 2017, 20:21

A pokaz ten plik ..


aliech
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 8
Rejestracja: 22 cze 2014, 16:35
Lokalizacja: Wejherowo
Kontakt:

Re: Felder Format h20

#3

Post napisał: aliech » 29 gru 2017, 15:19

Witam, jaki postprocesor użyć z ArtCAMa by maszyna Felder Profit H200 odczytała prawidłowo? Dziękuję!
3D płaskorzeźby. artcam, zbush. jpg to dxf


lajosz
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1309
Rejestracja: 13 sty 2009, 20:33
Lokalizacja: tymczasowo ...Kraków

Re: Felder Format h20

#4

Post napisał: lajosz » 29 gru 2017, 17:30

@aliech

Niestety, żaden Artcam (nawet najnowszy) nie ma ani jednego postprocesora pod maszyny Felder-a.


aliech
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 8
Rejestracja: 22 cze 2014, 16:35
Lokalizacja: Wejherowo
Kontakt:

Re: Felder Format h20

#5

Post napisał: aliech » 29 gru 2017, 23:02

Czy w ogóle jest jakaś możliwość z STL zrobić ścieżkę do H200? Nigdy nie miałem styczności z tymi maszynami.
3D płaskorzeźby. artcam, zbush. jpg to dxf


boro76
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1
Posty: 41
Rejestracja: 28 gru 2012, 20:48
Lokalizacja: sławno

Re: Felder Format h20

#6

Post napisał: boro76 » 31 gru 2017, 09:50

Obrabiarki cnc Busellato korzystają z tego samego oprogramowania i sterownia firmy TPS Spa co Felder (genesis, tpa cad itp) i postprocesory od nich powinny pasować.

Awatar użytkownika

corano
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 281
Rejestracja: 30 paź 2007, 20:40
Lokalizacja: 3m
Kontakt:

Re: Felder Format h20

#7

Post napisał: corano » 02 mar 2018, 06:11

A ja znalazłem posprocesor.. niestety nie było go na ogólnie dostępnej liście.
JAK COS @ . Mam nadzieje ze pomogłem, nie?

Awatar użytkownika

corano
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 281
Rejestracja: 30 paź 2007, 20:40
Lokalizacja: 3m
Kontakt:

Re: Felder Format h20

#8

Post napisał: corano » 09 lip 2018, 20:18


ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Maszyny CNC do Obróbki Drewna”