Elektroerozyjna wycinarka drutowa cnc profi 430s

obsługa programu nccad

Dyskusje na temat maszyn do obróbki erozyjnej

Autor tematu
raff83
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 5
Posty: 5
Rejestracja: 13 maja 2018, 19:47

Elektroerozyjna wycinarka drutowa cnc profi 430s

#1

Post napisał: raff83 » 14 maja 2018, 15:47

Witam mam oto takie pytanie. Czy do programu nccad dostane spolszczenie? Niby prosty program.Ale niestety nie tylko Ja korzystam, inni maja z nim problem u nas w firmie. Zbieram wszystkie materiały jakie są dostępne w sieci. od ręcznego tworzenia rysunków oto tym programem jak elipsy itd. pozycjonowanie wzgledem otworu w matrycy. i inne dostępne materiały do tego programu i tej maszyny. Instrukcja obsługi mile widziane.



Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 6087
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: Elektroerozyjna wycinarka drutowa cnc profi 430s

#2

Post napisał: WZÓR » 14 maja 2018, 15:58

To raczej pytanie do sprzedającego.

Mariusz.
Kiedyś traktowałem ludzi dobrze... , teraz z wzajemnością!


Autor tematu
raff83
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 5
Posty: 5
Rejestracja: 13 maja 2018, 19:47

Re: Elektroerozyjna wycinarka drutowa cnc profi 430s

#3

Post napisał: raff83 » 14 maja 2018, 16:05

już napisałem. Ale brak odpowiedzi z jego str. Lecz wierze że ktoś ma jakiąś podobną lekture która Mnie interesuje nawet nie dotyczącej tej maszyny.


Autor tematu
raff83
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 5
Posty: 5
Rejestracja: 13 maja 2018, 19:47

Re: Elektroerozyjna wycinarka drutowa cnc profi 430s

#4

Post napisał: raff83 » 16 maja 2018, 18:57

no trudno nikt nie pomoże. to chociaż jak przenieść rysunek matrycy na stół roboczy maszyny. która ma wykonać cięcia. jak skalibrować stół z programem żeby widział gdzie ma zacząć NCCAD i WireCut

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 6087
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: Elektroerozyjna wycinarka drutowa cnc profi 430s

#5

Post napisał: WZÓR » 16 maja 2018, 19:19

raff83 pisze:
16 maja 2018, 18:57
no trudno nikt nie pomoże. .....
Jak Tobie pomóc , jak samego sprzedawcę mało teraz obchodzisz.

P.s.
Wysłałeś zapytanie .... , dostałeś odpowiedź ?

Mariusz.
Kiedyś traktowałem ludzi dobrze... , teraz z wzajemnością!


Autor tematu
raff83
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 5
Posty: 5
Rejestracja: 13 maja 2018, 19:47

Re: Elektroerozyjna wycinarka drutowa cnc profi 430s

#6

Post napisał: raff83 » 16 maja 2018, 21:46

nic cisza jest. oto chodzi że firma krzak z chin. a nawet nie ma do niej ogólnej instrukcji. dlatego szukam wskazówek jak obsługiwać owe programy. w firmie robimy matryce wykrojki idą z tego przyrządu. i potrzebuje info jak ustawić materiał na stole druciarki oś x,y wzgledem rysunku. kalibracja czy jak to się nazywa. Oraz jak przenieść plik z pamięci przenośnej usb i jego edytować na programie.który obsługuje cnc.

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 6087
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: Elektroerozyjna wycinarka drutowa cnc profi 430s

#7

Post napisał: WZÓR » 16 maja 2018, 21:54

raff83 pisze:
16 maja 2018, 21:46
nic cisza jest. oto chodzi że firma krzak z chin. a nawet nie ma do niej ogólnej instrukcji. dlatego szukam wskazówek jak obsługiwać owe programy. ....
Że jest to firma ,,krzak" , to wiem ...... , mam ją ,, za miedzą".

P.s.
Trzeba było kupić polską drutówkę ..... , wsparcie techniczne też by było.

Mariusz.
Kiedyś traktowałem ludzi dobrze... , teraz z wzajemnością!


Autor tematu
raff83
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 5
Posty: 5
Rejestracja: 13 maja 2018, 19:47

Re: Elektroerozyjna wycinarka drutowa cnc profi 430s

#8

Post napisał: raff83 » 17 maja 2018, 06:00

No właśnie. To samo do szefa mówiłem. Ale kto podważa pomysł i opinie szefa ten zły hehe.dostaliśmy tylko jakieś śmieszne ksero jak zrobić koło bo to proste. Jak zapisać i wyciàć. To działa. Więc szukam podpowiedzi w necie. Linki jakieś. Jak ręcznie lub automatycznie ustawić i zapisać w kartach. Centrowanie tafli stali. I naniesienie rysunku z programu na to.A te 2 programy co podałem. To niby proste ustawienia. Tylko jak zacząć.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Przecinarki drutowe / Elektrodrążarki / EDM”