EdgeCam w 2020 roku

Jak EdgeCam radzi sobie w 2020 roku na tle konkurencji?


Autor tematu
joon
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 7
Rejestracja: 25 maja 2010, 06:10
Lokalizacja: Śląskie

EdgeCam w 2020 roku

#1

Post napisał: joon » 30 lip 2020, 07:36

Witam.
Przeglądam forum szukając konkretnych postów na temat wyboru Cama.
Mamy rok 2020 więc wiele w tym temacie mogło się pomieniać, pytania do praktyków w użytkowaniu EdgeCama.
Warto?
Problemy?
Pracowałem wcześniej w Espricie- porównanie możliwości?
Wsparcie techniczne?

Zakres prac:
-tokarka z napędzanymi i osią Y
-obróbka 3D w 3 osiach
-4 osie- ślimaki
-W przyszłości plan dokupienia pakietu płynne 5 osi

A może zmieniliście EdgeCama na coś innego i macie porównanie?




luki158
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 2
Posty: 77
Rejestracja: 28 mar 2018, 17:20

Re: EdgeCam w 2020 roku

#2

Post napisał: luki158 » 30 lip 2020, 20:57

Program jest ok, ale dla mnie uboga obróbka 3D w 3 osiach.


Autor tematu
joon
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 7
Rejestracja: 25 maja 2010, 06:10
Lokalizacja: Śląskie

Re: EdgeCam w 2020 roku

#3

Post napisał: joon » 04 sie 2020, 13:30

Miałem okazję zobaczyć pracę programu na żywo. Mam wrażenie, że program mocno zamulał podczas przeliczania ścieżek i przygotówki... chodzi wam EdgeCam płynnie?


luki158
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 2
Posty: 77
Rejestracja: 28 mar 2018, 17:20

Re: EdgeCam w 2020 roku

#4

Post napisał: luki158 » 04 sie 2020, 19:41

Korzystam z niego 3 lata i przy prostej obróbce nie ma problemu, jak coś w 3D to trochę musi pomyśleć ale bez przesady. Duże znaczenie ma też komputer.


lisek_Daniel
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 182
Rejestracja: 02 cze 2010, 19:09
Lokalizacja: Oława

Re: EdgeCam w 2020 roku

#5

Post napisał: lisek_Daniel » 26 sie 2020, 12:44

ja zmieniłem na Hypermilla i używam go już od 8 lat, EC do 3x jak najbardziej, ale do 5x to już słabo to mu idzie.
Codziennie uczę się czegoś nowego :)
podziękowania dla wszystkich

Każde parametry są idealne, czasami tylko narzędzia są mało wytrzymale :-)
Każdy wymiar da sie osiągnąć, czasami wystarczy docisnąć mocniej urządzenie pomiarowe ;-)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „EdgeCAM”