Drut na cięgno

Planujesz zakup sprzętu do warsztatu, masz problem z maszyną tu możesz o tym porozmawiać - nie tylko maszyny CNC

Autor tematu
kendy
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 471
Rejestracja: 02 lut 2008, 23:29
Lokalizacja: Wroclaw

Drut na cięgno

#1

Post napisał: kendy » 14 sie 2011, 13:56

Witam

Czy ktos moze mi polecic jakis drut na ciegno. Musze naprawic kosiarke i za cholere nie wiem jakiego drutu szukac zeby byl odpowiednio twardy i dal sie wyginac kombinerkami a potem postawac w tym ksztalcie jak rusza manetka.

Drucik jakies 0,8 mm - mozna gdzies to na metry kupic?

Pozdrawiam
k.



Tagi:


Mariuszczs
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2382
Rejestracja: 04 mar 2008, 08:14
Lokalizacja: Sulmierzyce

#2

Post napisał: Mariuszczs » 14 sie 2011, 15:06

0,8 to z migomatu


Autor tematu
kendy
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 471
Rejestracja: 02 lut 2008, 23:29
Lokalizacja: Wroclaw

#3

Post napisał: kendy » 14 sie 2011, 15:19

on jest niestety miekki - o musi byc drut stalowy twardy


kamar
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 13938
Rejestracja: 18 wrz 2010, 06:17
Lokalizacja: Kozienice
Kontakt:

#4

Post napisał: kamar » 14 sie 2011, 15:23

Szukaj w zakładach produkujących sprężyny. Pod Radomiem jest takowy i i właściciel zawsze mnie poratuje drobnymi ilościami drutu sprężynowego. A w serwisach kosiarek nie mają ?
:)


rynio_di
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1331
Rejestracja: 03 gru 2005, 23:44
Lokalizacja: lublin

#5

Post napisał: rynio_di » 14 sie 2011, 15:57

Wczoraj dorabiałem z drutu zakupionego w sklepie modelarskim, Pięknie zagina się końcówka w Z . tylko są w odcinkach 100 cm.
Anie możesz wykorzystać starego cięgna od np .otwieranie maski w samochodzie.


Autor tematu
kendy
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 471
Rejestracja: 02 lut 2008, 23:29
Lokalizacja: Wroclaw

#6

Post napisał: kendy » 14 sie 2011, 17:04

Problem w tym, ze urzadzenie jest 'kombinacja' i potrzebuje 2,5mb takowego drutu. Dzieki za sugestie. Mam w okolicy producenta sprezyn wiec sie przejade i spytam czy nie byliby sklonni odciac kawalka ;)

Awatar użytkownika

M 52
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 420
Rejestracja: 29 gru 2007, 21:01
Lokalizacja: Warszawa

#7

Post napisał: M 52 » 14 sie 2011, 18:14

Zapytaj w zakładzie produkujacym cięgna i bowdeny. Np w Raszynie albo w Warszawie na Kordeckiego. Tam robią linki wg wzoru.
pozdrawiam
Maciek
miłośnik maszyn parowych i silników GAD


mariuszbroda
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 430
Rejestracja: 13 lip 2011, 21:57
Lokalizacja: Wrocław

#8

Post napisał: mariuszbroda » 15 sie 2011, 02:00

struna od fortepianu-sklep wysyłkowy,kiedyś był normalnie,za rogiem....

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „WARSZTAT”