DMG DMC 1035 Ecoline

problem z magazynem narzędzi

Dyskusje o frezarkach typu Deckel
Awatar użytkownika

Autor tematu
GregoryS
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 5
Rejestracja: 04 gru 2018, 19:24

DMG DMC 1035 Ecoline

#1

Post napisał: GregoryS » 04 gru 2018, 19:41

Na początek, jako że jestem tu nowy, witam wszystkich.
Chciałem zapytać czy wie ktoś jak w opisanej w tytule maszynie schować kubek (kołczan) narzędziowy do magazynu ?
Po małym incydencie ze zmianą narzędzia pozostał w pozycji pionowej i nic nie można zrobić.




JacekBelof
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 1
Posty: 23
Rejestracja: 02 gru 2018, 22:25

Re: DMG DMC 1035 Ecoline

#2

Post napisał: JacekBelof » 04 gru 2018, 20:39

Zależy z jakim sterowaniem... dla Heidenhaina jest po prawej stronie pionowy pasek softkey i na którejś zakładce pojawia się symbol klucza płaskiego stamtąd można obsłużyć ruchy awaryjne... nie pamietam już dokładnie jak to szło, ale raczej w JOG i z załączonym 3 poziomem. Zresztą w instrukcji użytkownika jest to wszystko opisane DMG przysyła razem z maszyną całkiem spore pudło dokumentacji.

Awatar użytkownika

Petroholic
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1553
Rejestracja: 08 gru 2015, 12:23
Lokalizacja: Lublin

Re: DMG DMC 1035 Ecoline

#3

Post napisał: Petroholic » 04 gru 2018, 20:42

JacekBelof pisze:DMG przysyła razem z maszyną całkiem spore pudło dokumentacji
Które w wielu przypadkach nie jest odsprzedawane razem z maszyną jeśli nie była kupowana nowa :(

Awatar użytkownika

Autor tematu
GregoryS
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 5
Rejestracja: 04 gru 2018, 19:24

Re: DMG DMC 1035 Ecoline

#4

Post napisał: GregoryS » 04 gru 2018, 20:57

Dziękuję za zainteresowanie tematem.
Tak, był klucz. Po wpisaniu kodu w MOD. Niestety żadne komendy typu: kubek w górę, kubek w dół, orientacja wrzeciona, mimo że podświetlone nie reagują.
A sterowanie to Heidenhain TNC 620.
Aha, jeszcze pojawił się taki błąd "Blad zapis. danych w tab. stanow." (toczka w toczkę)
Niby zrozumiały ale nic nie można z tym zrobić.
Wiem ze jest instrukcja ale nie jestem bezpośrednim użytkownikiem maszyny tylko "przewodnikiem" ze strony produkcyjno-technologicznej.


sssTOMEKsss
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 1
Posty: 79
Rejestracja: 25 mar 2014, 17:12
Lokalizacja: Warszawa

Re: DMG DMC 1035 Ecoline

#5

Post napisał: sssTOMEKsss » 04 gru 2018, 21:23

Witaj znam te sterowanie na pamięć
tak więc
Po wpisaniu kodu w mod 1521 wchodzimy w softkey podświetlony klucz po prawej stronie, wciśnij softkey podnoszenia kubka oraz wciśnij zielony nc start, kubek musi się podnieść, po wejściu w ten tryb serwisowy obsługi magazynu powinieneś móc jeździć osiami, zjedz na pozycję krańcowa osi Y, po podniesieniu kubka musisz zresetować bledy od magazynu, aby to zrobić odszukaj w tym trybie serwisowym softkey taki trybik z dwoma skośnymi kreskami, błędy powinny zniknąć

Awatar użytkownika

Autor tematu
GregoryS
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 5
Rejestracja: 04 gru 2018, 19:24

Re: DMG DMC 1035 Ecoline

#6

Post napisał: GregoryS » 05 gru 2018, 17:18

No i przyszła pora na podziękowania dla wróżbity sssTomeksss. To co przepowiedział, tak się też stało. Tak że Kolego, gdybyś przypadkiem bywał w Iławie to krata ulubionego Cię nie minie.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarki Deckel, Maho, Aciera, Abene ”