DMC 63V - SINUMERIC 810 - bład przy wymianie narzędzia

Dyskusje o frezarkach typu Deckel

Autor tematu
HKTECH
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 5
Rejestracja: 10 maja 2019, 07:48

DMC 63V - SINUMERIC 810 - bład przy wymianie narzędzia

#1

Post napisał: HKTECH » 27 lip 2019, 16:47

Cześć,

Mamy problem z maszyną Deckel Maho DMC 63V. Podczas wymiany narzędzia zabrakło nam ciśnienia w sieci i proces wymiany zatrzymał się w momencie dojazdu magazynu do wrzeciona. Ostatecznie do wymiany narzędzia nie doszło, magazyn odjechał ponownie na swoją pozycję. Obecnie, nawet po uruchomieniu całej maszyny kilkakrotnie ponownie, po załączeniu napędów, automatycznie maszyna chce wymienić narzędzie i jak magazyn dojedzie do wrzeciona nic więcej się nie dzieje. Po anulowaniu procesu magazyn wraca na swoją pozycję, ale znowu za każdym razem przy uruchomieniu napędów maszyna przechodzi do wymiany narzędzia, czego nie kończy i przez co nie można na niej pracować. Czy ma ktoś z was jakieś doświadczenia w takim typie problemu? Macie może jakieś sugestie co zrobić żeby w ogóle zresetować maszynę żeby nie chciała za każdym razem wykonywać tej wymiany? Ewentualnie jakieś może inne sugestie co mogłoby nam pomóc rozwiązać ten problem?

Pozdrawiam




Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 2195
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: DMC 63V - SINUMERIC 810 - bład przy wymianie narzędzia

#2

Post napisał: Steryd » 27 lip 2019, 17:48

Ja mam sugestię.
Napisz to jeszcze 50 razy, na pewno szybciej dostaniesz odpowiedź.

Jest tam jakiś przeszkolony operator?
Można?
Morzna!!!


wirtualnyjan
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 402
Rejestracja: 09 paź 2012, 14:08
Lokalizacja: PL

Re: DMC 63V - SINUMERIC 810 - bład przy wymianie narzędzia

#3

Post napisał: wirtualnyjan » 27 lip 2019, 17:55

Do usuniecia


Autor tematu
HKTECH
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 5
Rejestracja: 10 maja 2019, 07:48

Re: DMC 63V - SINUMERIC 810 - bład przy wymianie narzędzia

#4

Post napisał: HKTECH » 27 lip 2019, 18:03

Założyłem wątek w dziale dedykowanym do naszego sterowania i dedykowanym dla naszej maszyny, nie widzę w tym nie złego, ale jeśli to błąd to proszę o usunięcie jednego z nich.

Problem przerosl operatorów dlatego powstał wątek, ktoś umie pomoc?


Robert_K
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 497
Rejestracja: 15 sie 2017, 08:03
Lokalizacja: Podkarpacie

Re: DMC 63V - SINUMERIC 810 - bład przy wymianie narzędzia

#5

Post napisał: Robert_K » 27 lip 2019, 19:06

Trzeba wejść w tryb serwisowy i skasować flagi.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezarki Deckel, Maho, Aciera, Abene ”