czy skrypt w EduCad ma funkcje trygonometryczne?

eduCAD
Awatar użytkownika

Autor tematu
mitek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 742
Rejestracja: 09 cze 2009, 22:06
Lokalizacja: k/Krakowa
Kontakt:

czy skrypt w EduCad ma funkcje trygonometryczne?

#1

Post napisał: mitek » 24 lip 2009, 11:52

jak w temacie

niestety w opisie nie znalazlem i niewiem czy mozna je jakos wykorzystac?



Tagi:

Awatar użytkownika

Piotr Rakowski
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 2173
Rejestracja: 29 lip 2005, 15:07
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

#2

Post napisał: Piotr Rakowski » 25 lip 2009, 06:23

W tej wersji ich nie ma.

========================

Ok, posiedziałem i dorobiłem. Dodałem też jeszcze skalowanie procentowe. Teraz więc są takie funkcje dodane są w skrypcie:

sin(argument) = sinus kąta
cos(argument) = cosinus kąta
tan(argument) = tangens kąta
cotan(argument) = cotangens kąta

Użycie (przykładowe):

var a,b,c,d: double;
[...]
a := sin(30);
b := cos(42);
c := tan(183);
d := cotan(321);

skalujprocentowo(wartosc_w_procentach) = działa na zaznaczonych obiektach.

Nowa wersja będzie dostępna na serwerze dziś wieczorem: http://www.grawerki.biz/index.php?actio ... wanie&id=2

Pozdrawiam.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)

Awatar użytkownika

Autor tematu
mitek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 742
Rejestracja: 09 cze 2009, 22:06
Lokalizacja: k/Krakowa
Kontakt:

#3

Post napisał: mitek » 27 lip 2009, 21:12

jak dlamnie bomba mi sie napewno przyda :smile:

[ Dodano: 2009-07-27, 21:17 ]
oki tam jest demo czy jak przeinstaluje bede musial ponownie wpisywac kody?

Awatar użytkownika

Piotr Rakowski
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 2173
Rejestracja: 29 lip 2005, 15:07
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

#4

Post napisał: Piotr Rakowski » 28 lip 2009, 06:43

Tak. Ale na tym samym kompie będzie kod ten sam.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)

Awatar użytkownika

Autor tematu
mitek
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 742
Rejestracja: 09 cze 2009, 22:06
Lokalizacja: k/Krakowa
Kontakt:

#5

Post napisał: mitek » 28 lip 2009, 16:07

to jasne dzieki

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „eduCAD”