Czy jest możliwość zaladowanie freza sandvik 419

Sandvik 419


Autor tematu
PiotrBigda
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 179
Rejestracja: 22 lis 2015, 13:02
Lokalizacja: Polska

Czy jest możliwość zaladowanie freza sandvik 419

#1

Post napisał: PiotrBigda » 30 cze 2020, 22:02

Witam
Nie wiem czy jest możliwość dodac freza sandvik 419 do solidcam tak żeby podczas symulacji czy obróbki resztek było widać co frez wykonał?
Z góry dziękuję za pomoc


Bigda


wojtek10916
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 372
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: Czy jest możliwość zaladowanie freza sandvik 419

#2

Post napisał: wojtek10916 » 30 cze 2020, 22:42

Można dodać dowolny kształt narzędzi.



Autor tematu
PiotrBigda
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 179
Rejestracja: 22 lis 2015, 13:02
Lokalizacja: Polska

Re: Czy jest możliwość zaladowanie freza sandvik 419

#3

Post napisał: PiotrBigda » 30 cze 2020, 22:49

Faktycznie całkiem zapomniałem o narzędziach ksztaltowych ale obróbka resztek widzi resztki materiału? Czy tylko do symulacji wykonuje się narzedzie kszraltowe? I czy jest opcja załadować model 3d narzędzia?
Bigda


kropek1980
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 161
Rejestracja: 21 lut 2009, 18:45
Lokalizacja: Krotoszyn

Re: Czy jest możliwość zaladowanie freza sandvik 419

#4

Post napisał: kropek1980 » 13 lip 2020, 20:17

jest mozliwosc dodania narzedzia z pliku dxf lub bryly udostepnionej przez producenta??
https://www.ns-tool.com/en/products/detail/25
czy wybierajac frez kulisty rowniez go edytujemy jako narzedzie kształtowe wedlug danych z katalogu lub pliku dxf

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „SolidCAM”