Czujnik narzędzia w Mach3

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC
Awatar użytkownika

Autor tematu
Kieriestof
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2
Posty: 22
Rejestracja: 10 sty 2005, 02:52
Lokalizacja: Lębork

Czujnik narzędzia w Mach3

#1

Post napisał: Kieriestof » 09 maja 2009, 13:46

Jak skonfigurować czujnik długości narzędzia dla Mach3 tzn. króry sygnał w zakładce "Input Signals" wykorzystać do tego celu ?



Tagi:


krzysiekgrab
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 741
Rejestracja: 16 lip 2008, 15:07
Lokalizacja: Polska, Augustow

#2

Post napisał: krzysiekgrab » 09 maja 2009, 13:58

probe, a w oknie diagnostyka jest to digitaze
„Jeżeli nie znasz portu do którego płyniesz,
to żadne wiatry nie będą Ci sprzyjać”

Awatar użytkownika

Autor tematu
Kieriestof
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2
Posty: 22
Rejestracja: 10 sty 2005, 02:52
Lokalizacja: Lębork

#3

Post napisał: Kieriestof » 10 maja 2009, 14:06

Dzięki kolego krzysiekgrab, punkcik dla Ciebie


krzysiekgrab
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 741
Rejestracja: 16 lip 2008, 15:07
Lokalizacja: Polska, Augustow

#4

Post napisał: krzysiekgrab » 10 maja 2009, 14:38

cieszę się że mogłem pomóc :)
„Jeżeli nie znasz portu do którego płyniesz,
to żadne wiatry nie będą Ci sprzyjać”


Menio13
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 04 wrz 2016, 16:56
Lokalizacja: Lębork

#5

Post napisał: Menio13 » 04 wrz 2016, 16:58

Witam czy pan zajmuje się przerobka tokarek konwencjonalnych na tokarki cnc

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”