Czcionki do tzw Topperów - scalenie czcionki

Tutaj prosze umieszczać rysunki, kody i inne prace, które można wykonać na maszynie CNC

Autor tematu
Bakusiek
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 2
Rejestracja: 24 sty 2016, 12:28
Lokalizacja: ostrzeszow

Czcionki do tzw Topperów - scalenie czcionki

#1

Post napisał: Bakusiek » 23 wrz 2019, 17:48

Witam.

Czy orientuje się ktoś czy są dostępne gotowe czcionki które są "pomostkowane" - "scalone" które można wykorzystać do Topperów lub czy może zna ktoś program do obróbki Czcionek.

chodzi mi o coś takiego
Obrazek




logopeda
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 156
Rejestracja: 04 gru 2013, 08:31
Lokalizacja: Ostrzeszów

Re: Czcionki do tzw Topperów - scalenie czcionki

#2

Post napisał: logopeda » 23 wrz 2019, 19:02

O ile znajdziesz niektóre czcionki typu "handwriting" które w obrębie jednego wyrazu będą połączone to nie ma takich których "akapity" lub poszczególne wyrazy byłyby scalone. Takie rzeczy robi się w dowolnym programie do obróbki wektorowej po zamianie interesującej nas czcionki na krzywe i późniejszym połączeniu całości mostkami lub jak w przykładzie, który podałeś elementami niektórych liter. To jest bardzo prosta sprawa dla kogoś kto zna grafikę wektorową - jak nie chcesz się sam w to bawić to zleć takie rzeczy - nie powinno być drogo.


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3008
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

Re: Czcionki do tzw Topperów - scalenie czcionki

#3

Post napisał: dance1 » 23 wrz 2019, 20:12

w oprogramowaniu cad także można "obrabiać" czcionki także bez softu wektorowego można się obyć.
I don't like principles, I prefer prejudices


logopeda
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 156
Rejestracja: 04 gru 2013, 08:31
Lokalizacja: Ostrzeszów

Re: Czcionki do tzw Topperów - scalenie czcionki

#4

Post napisał: logopeda » 23 wrz 2019, 21:12

"oprogramowanie cad" to przecież " soft wektorowy" ...solidworks czy catia to też soft wektorowy.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „DXF, NC, HPGL, itp”