Colchester Tornado 300 manual
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Colchester Tornado 300 manual
Witam szanowne grono. Pilnie potrzebuję instrukcji obsługi tokarki Colchester Tornado 300 WF16 Fanuc 0T. Chodzi mi o obsługę panela bazowanie narzedzi itp. z fanukiem sobie poradzę. pilnie proszę o pomoc.
Tagi:
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
jakość okrutna ale sams avilla niekoniecznie potrafi robic zdjecia . w każdym razie jeszcvze mi nie podłączyli tokarek . Ale z tego co już wiem to tornado 100 200 i 300 są identyczne poza rozmiarami. Kieruję sie instrukcją jaka uzyskałem od "mdg".
Jak ciężko jest się doprosić aby podłączyli maszyny . o zgrozo.
panel
tornado
nie wiem jak wstawiac zdjęcia....
Jak ciężko jest się doprosić aby podłączyli maszyny . o zgrozo.
panel
tornado
nie wiem jak wstawiac zdjęcia....
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
ja pracuje na tornado 300 ze terowaniem 0-T ,jak bys cos potrzebowal to daj znac a zrobie fotki lub gg moge napisac,utawianie narzedzi,program,zgrywanie do kompa itp
z dowiadczenia wiem zeby od razu z lewej strony nad wentylatorami sa dwie czarne puszki,tam sa bateria i niech wymienia na nowe,oraz nie za szybko zmieniaj kolo z narzedziami przy ich utawianiu <jog> <turret index> bo moze pojawic sie tobie alarm turret unclamp,lepiej zmieniaj <mdi> t0606 itd
z dowiadczenia wiem zeby od razu z lewej strony nad wentylatorami sa dwie czarne puszki,tam sa bateria i niech wymienia na nowe,oraz nie za szybko zmieniaj kolo z narzedziami przy ich utawianiu <jog> <turret index> bo moze pojawic sie tobie alarm turret unclamp,lepiej zmieniaj <mdi> t0606 itd
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
pozdrawiam szczecin, moje okolice
jeśli jakieś pytania to śmiało, znam tą maszyne, tylko model nowsza, ale nie powinno być dużych różnic. masz sondę do pomiaru narzędzi czy nie?

- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.