Co oznacza ten znaczek? na obrazku


Autor tematu
rc666
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1060
Rejestracja: 27 cze 2011, 14:48
Lokalizacja: USA

Co oznacza ten znaczek? na obrazku

#1

Post napisał: rc666 » 22 lip 2016, 15:46

Co oznacza ten znaczek zaznaczony na obrazku???

Obrazek


Dzieki,


Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...

Tagi:


czeplin80
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 53
Rejestracja: 18 mar 2016, 15:50
Lokalizacja: IL

#2

Post napisał: czeplin80 » 22 lip 2016, 17:47

ze generuje ci toolpath ,czasmi mize to potrwac ,zalezy co robisz i jakie uzywasz ustawienia .moj ulubiny toolpath na mastercam

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 7570
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

#3

Post napisał: bartuss1 » 22 lip 2016, 21:29

wygląda jak x2 albo x3 hehe


Jadran
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 7
Rejestracja: 06 mar 2015, 11:07
Lokalizacja: Węgierska Górka

#4

Post napisał: Jadran » 27 lip 2016, 19:02

Ten znaczek oznacza ze program używa wielowątkowości i pracuje/liczy w tle. Czyli możesz robić dalej program nie musisz czekać aż mastercam skończy liczyć ścieżkę.


miccom
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 1
Posty: 77
Rejestracja: 08 lip 2015, 18:13
Lokalizacja: Tychy

#5

Post napisał: miccom » 12 mar 2017, 16:55

Hmm.
Z moich obserwacji wynika, że to znaczek którą ścieżką aktualnie się zajmujesz.

Skopiuj sobie ze dwie ścieżki wtedy zaznaczając właśnie te kopertki możesz zaznaczać odznaczać kolejne ścieżki narzędzi.

Jeśli zlecisz do wykonania symulacje to zobaczysz po kolei wszystkie symulacje z zaznaczonych kopertek.


betaaga
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 12
Rejestracja: 23 paź 2007, 18:41
Lokalizacja: Mazowieckie

#6

Post napisał: betaaga » 23 mar 2017, 08:03

Tak jak kolega Jadran napisał.
Praca w tle.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mastercam”