CNC Rover 321 Biesse 1993
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam
Bardzo pilnie poszukuję komputera NC481 od Rovera321, lub płyty głównej tego komputera. Sprawa gardłowa !!! Z góry dziękuję za pomoc. Info proszę słać na [email protected]
Bardzo pilnie poszukuję komputera NC481 od Rovera321, lub płyty głównej tego komputera. Sprawa gardłowa !!! Z góry dziękuję za pomoc. Info proszę słać na [email protected]
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Witam Wszystkich!
Widzę że temat był od dawna wyciszony ale jednak muszę poruszyć kwestię w nim zawartą.
Posiadam CNC Rover 321R i mam następujący z nią problem:
Po latach użytkowania wyrobiła się tylna listwa zębata oraz koła zębate napędu. W serwisie ceny owego zestawu są kolosalne więc na chwilę obecną ich wymiana na oryginalne części jest raczej nieopłacalna bo nie wiadomo czy za chwilę nie zepsuje się coś innego i będzie trzeba wymieniać całego CNC. Jednak do rzeczy. W naszym kraju nie znalazłem firmy która podjęłaby się wykonania takich listew więc zastanawiamy się nad zamontowaniem listew o prostym zębie. Może wytrzymają krócej ale są o niebo tańsze i nawet gdyby się szybciej wyrobiły to i tak bardziej opłaca się je znów wymienić. Tak czy inaczej największy problem jak się okazuje stwarzają owe koła zębate. nie można ich wyjąć bez rozkręcania maszyny, a bez ich wyjęcia nie można pomierzyć ich aby wykonać identyczne lecz dopasowane do prostej listwy. Tu pojawia się moje pytanie. Czy może koś z Was wymieniał już owe elementy i ma gdzieś je na stanie aby można ściągnąć z nich wymiary.
Z góry dziękują za odpowiedzi i pozdrawiam
Widzę że temat był od dawna wyciszony ale jednak muszę poruszyć kwestię w nim zawartą.
Posiadam CNC Rover 321R i mam następujący z nią problem:
Po latach użytkowania wyrobiła się tylna listwa zębata oraz koła zębate napędu. W serwisie ceny owego zestawu są kolosalne więc na chwilę obecną ich wymiana na oryginalne części jest raczej nieopłacalna bo nie wiadomo czy za chwilę nie zepsuje się coś innego i będzie trzeba wymieniać całego CNC. Jednak do rzeczy. W naszym kraju nie znalazłem firmy która podjęłaby się wykonania takich listew więc zastanawiamy się nad zamontowaniem listew o prostym zębie. Może wytrzymają krócej ale są o niebo tańsze i nawet gdyby się szybciej wyrobiły to i tak bardziej opłaca się je znów wymienić. Tak czy inaczej największy problem jak się okazuje stwarzają owe koła zębate. nie można ich wyjąć bez rozkręcania maszyny, a bez ich wyjęcia nie można pomierzyć ich aby wykonać identyczne lecz dopasowane do prostej listwy. Tu pojawia się moje pytanie. Czy może koś z Was wymieniał już owe elementy i ma gdzieś je na stanie aby można ściągnąć z nich wymiary.
Z góry dziękują za odpowiedzi i pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Instrukcje od obrabiarki czy oprogramowania, jakie sterowanie? Mam trochę różnych instrukcji dla Biesse Rover to podeślę.
- Załączniki
-
- RTPC-ING.PDF
- (806.07 KiB) Pobrany 2690 razy
-
- RTPC-ING.PDF
- (806.07 KiB) Pobrany 3040 razy
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Instrukcje do rt480 masz powyżej. Kody błędów PLC są w tym poście i powinny pasować do twojego Rover-a. Instrukcje do Rover-a 325 mam tylko po włosku. Wrzucę też instrukcje po angielsku do RV 322 i 336 są to podobne modele. Kody błędów oprogramowania mam po polsku od nowszych roverów ale pasują do większości modeli cnc Biesse Rover.
[ Dodano: 2013-12-15, 18:38 ]
plik
[ Dodano: 2013-12-15, 18:38 ]
plik
- Załączniki
-
- lista błędów rover.zip
- (105.67 KiB) Pobrany 6891 razy