Za allegro są dwie przesłanki za sponsorem jedna:
Sponsor - drogo. Śrubę trapezową przysłali zapakowaną wzorowo, wzmocnioną deską a i tak krzywą jak diabli. Jak do nich dzwoniłem to oczywiście norma dopuszcza ugięcie, wie Pan i takie tam. Dałem sobie siana, pociąłem na mniejsze odcinki, trochę tokarz podprostował, wytoczył, narazie jakoś działają - -ale ja mam krótkie na Zetce tylko.
Poltech allegro - Ceny przystępne, fakt zdarzają im się jakieś wpadki, ale wiem że z reklamacją nie ma najmniejszego problemu. Wałki porządnie przycięte zgodnie z podziałem i podziałką, końcówki po cięciu zatoczone elegancko - może takie mieli akurat specjalnie dla mnie

Ale tną z podziałką, łożyska i obudowy elegancko zapakowane widać że nowe.
Tańsi od poltech na allegro. Raz kupiłem wałki i łożyska. Łożyska to był szit, luzy niesamowite, a obudowy to chyba z drugiej ręki dostałem. Poprostu gnioty. Ale nic. Szoku dostałem jak zobaczyłem wałki

Przed przecięciem to się chyba jakiś pijany pajac 3 razy szlifierką przymierzał. O chłodzeniu podczas cięcia to tam nie było mowy. A najgorsze że niby tną z podziałką pisało na www a oberżneli mi jak chcieli, czy jak tam pasował następnemu klientowi, czyli w sumie podpora od tego wałka pasowała z podziałką tylko na ten wałek - cięcie przypadkowe, aż dziwne że nie przecieli mi na śrubie mocującej podporę do wałka.
Tak więc moje doświadczenia. Sponsor - nie warto przepłacać, inni sprzedawcy allegro - nie warto pazernić się na 5 złoty taniej przy takich wydatkach. Poltech - nie reklamuje, poprostu taka Dosia w świecie tanich cnc. Jak Ci się dobry zakup trafi to trzeba chwalić, a jak niebardzo to się nie ma co obrażać, trzeba zareklamować - wiem że poltech nie robi problemu zdając sobie sprawę, że różne rzeczy mogą się trafić. Tu czy tam masz chinola, jak nie pomacasz przy zakupie to się nieprzekonarz.
Ale tak jest ze wszystkim, ja ostatnio kupiłem szpachlowane deski z dziurami po kornikach w hurtowni drewna egzotycznego. I już wiem, że ocheblowane deski to wcale nie jest jakaś promocja, poprostu ocheblowaną to już może klient nie będzie drugi raz heblował ? Ale klient heblował bo grubość mu niepasowała...
maciek