Cechowanie na frezerce 4 axis

featureCAM

Autor tematu
kyjo
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 122
Rejestracja: 27 wrz 2011, 16:51
Lokalizacja: Warszawa Pd

Cechowanie na frezerce 4 axis

#1

Post napisał: kyjo » 12 maja 2020, 15:22

Witam,
Może ktoś mi powiedzieć co tu się dzieje że podczas frezowania z 4 osią. Niektóre litery obraca lustrzanie?
Zmieniałem czcionkę, sposób rzucania krzywą na powierzchnię i to samo.

Postprocesor??

Obrazek

Pozdrawiam




wojtek10916
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 293
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: Cechowanie na frezerce 4 axis

#2

Post napisał: wojtek10916 » 12 maja 2020, 16:54

Wygląda na źle zdefiniowany kierunek osi obrotowej w postprocesorze


Autor tematu
kyjo
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 122
Rejestracja: 27 wrz 2011, 16:51
Lokalizacja: Warszawa Pd

Re: Cechowanie na frezerce 4 axis

#3

Post napisał: kyjo » 12 maja 2020, 18:30

Może mógłby ktoś udostepnić postprocesor na haasa to chętnie spróbuje.


wojtek10916
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 293
Rejestracja: 23 mar 2014, 22:21
Lokalizacja: East Midlands

Re: Cechowanie na frezerce 4 axis

#4

Post napisał: wojtek10916 » 12 maja 2020, 20:14

Może masz oś źle skonfigurowaną na maszynie, nowa maszyna?


Autor tematu
kyjo
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 122
Rejestracja: 27 wrz 2011, 16:51
Lokalizacja: Warszawa Pd

Re: Cechowanie na frezerce 4 axis

#5

Post napisał: kyjo » 12 maja 2020, 21:24

Maszyna z 2012 roku na starym sofcie. Do tąd wykorzystywałem ją w większości do obróbki indeksowanej.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „featureCAM”