Dzień dobry,
Panowie i Panie mam do Was pytanie. Zainstalowałem ostatnio najnowszą wersję Alphacam'a i "bawię się" w trybie domowym. Śledząc filmiki instruktażowe na YT natrafiłem na taki ze wstawieniem bitmapy. Niestety w tej wersji nie ma takiej opcji. Jest jedynie "Wstaw obraz". U autora filmu poniżej była opcja "Wstaw obraz jako mapę ". Czy wiecie może czym to jest spowodowane? Ograniczoną licencją czy była to opcja w "którejśtam" wersji? Dodam, że nie jest to moje pierwsze zetknięcie z Alphacamem. W poprzedniej pracy pracowałem na wersji 7.5. Nie wiem, czy tam była dostępna ta opcja bo po prostu nigdy nie było potrzeby z takowej skorzystać.
Brak opcji "Wstaw obraz jako mapę"
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Re: Brak opcji "Wstaw obraz jako mapę"
Dlewczuk znalazłem ją w Dodatkach. Była po stronie dodatków płatnych, ale udało się ją zaznaczyć i śmiga. Swoją drogą dzwonili dzisiaj do mnie z DPS po co mi alphaCam i tym podobne pytania.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 2
Re: Brak opcji "Wstaw obraz jako mapę"
To może to nie tryb domowy, a specjalna wersja? 
U mnie w trybie domowym ten dodatek nie działa. Ale może coś się zmieniło, bo sprawdzałem na AC 2017 R2.
Mogli dzwonić bo jak pobierasz z ich strony to trzeba wypełnić formularz, w którym podaje się numer telefonu. Oczywiście do niczego to nie zobowiązuje i nie ma co się tym przejmować.

U mnie w trybie domowym ten dodatek nie działa. Ale może coś się zmieniło, bo sprawdzałem na AC 2017 R2.
Mogli dzwonić bo jak pobierasz z ich strony to trzeba wypełnić formularz, w którym podaje się numer telefonu. Oczywiście do niczego to nie zobowiązuje i nie ma co się tym przejmować.