Na pewno. I na pewno 0,5mm. Jasne, że trochę porysowane będzie, bo to nie pancerne, ale bez bruzd jakichś przeoranych...
A na pewno przyzwoiciej wygląda niż niejedna płyta traserska które własnoręcznie miałem okazję oglądać...
Ja miałem blachę ocynk 0,5 na pozyskanym stole 2x1 m ale na deskach położonych luzem w poprzek w ramę. Dla mnie to było nieakceptowalne aby był taki luz pod blachą , ale głównie wynikał on raczej z niedokładności powierzchni desek. Być może jeśli zrobić to na nowej płaszczyźnie np. 20 mm sklejki albo płyty wiórowej z nowej płaskiej blachy z arkusza ... pozaginać narożniki. Może się sprawdzi nie wiem. Jakby tą blachę podkleić do stołu ?
Nie wiem jaki masz ten ocynk ale dla mnie cynk jest za miękki i nadal twierdzę że się ściera i brudzi, i zacina przy przesuwaniu.
Deski mam heblowane na jeden wymiar, impregnowane Sadolinem, osadzone w koszu z kątownika, z drewnianymi listwami wyrównującymi czoła, blacha 0,5mm ocynk zaginana, przybita tylko na zagiętej części poziomo do desek, nie klejona do desek (drewno pracuje!), arkusze kładzione krawędź do krawędzi, sczepione pośrodku łączenia arkuszy kilkoma papiakami z dobitymi łbami do równości blatu...