biesse rover 321 96r

Dyskusje dotyczące maszyn Biesse Rover

Autor tematu
tobii11
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 4
Rejestracja: 29 gru 2016, 21:46
Lokalizacja: dolnośląskie

biesse rover 321 96r

#1

Post napisał: tobii11 » 30 gru 2016, 10:54

Witam szanownych forumowiczów.
Ostatnio zakupiłem centrum cnc biese rover 321 z 96r. maszyna do końca pracy działała i ponoc jest sprawna. Szukam kogoś kto zna takie sprzęty i pomoże w uruchomieniu i przeszkoleniu jeśli chodzi o bsługę i programowanie. Wcześniej miałem do czynienia z nowszym sprzetem (cosmec z 2007r), który programowaliśmy robiąc rysunki w alphacamie, potem zapis do postprocesora i maszyna dostawała gotowy kod. Nie wiem jak będzie tutaj.
Maszyna ma frezować fronty, także nic wyszukanego, raczej wierteł i pily nie będzie używać.
Bardzo proszę o jakikolwiek odzew w mojej sprawie.



Tagi:


szpaku-666
Znawca tematu (min. 80)
Znawca tematu (min. 80)
Posty w temacie: 1
Posty: 98
Rejestracja: 22 mar 2009, 19:11
Lokalizacja: Sieradz

#2

Post napisał: szpaku-666 » 02 sty 2017, 13:13

temat prosty z uruchomieniem a jak działałeś na innym nawet nowszym to ogarniesz programowanie w ciągu dnia alphacama też można używać
Prawdziwy inżynier naprawi maszynę przy użyciu szlifierki kątowej i spawarki


Autor tematu
tobii11
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 4
Rejestracja: 29 gru 2016, 21:46
Lokalizacja: dolnośląskie

#3

Post napisał: tobii11 » 02 sty 2017, 18:58

witam
mam nadzieję, że ogarnę, ale nie wiem dokładnie co do mnie przyjedzie(cena okazyjna, a osobiście tego nie oglądałem-skandynawia). Na pewno kompletna maszyna, która działała, ale nie wiem jak z oprogramowaniem. Czy będzie jakiś postprocesor (mam nadzieje, że nie trzeba będzie wklepywać ręcznie). kolego jak masz doświadczenie przy takich centrach biesse to może coś więcej podpowiesz bo jak widać odzew na forum nie za duży :cry:
pozdrawiam


buryzz
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 7
Rejestracja: 11 sty 2017, 09:29
Lokalizacja: Bydgoszcz

#4

Post napisał: buryzz » 11 sty 2017, 09:35

Witam!

Jeżeli miałeś do czynienia z CNC to nie będziesz miał problemu, postprocesor znajdziesz może trzeba będzie jedynie poprawić, zależy od sterowania w maszynie.
Ja uważam te maszyny za bardzo dobre, fajne możliwości tworzenia programów z parametrami.
Do sterowani RT480/481 posiadam instrukcje po polsku.
Wojtek


Autor tematu
tobii11
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 3
Posty: 4
Rejestracja: 29 gru 2016, 21:46
Lokalizacja: dolnośląskie

#5

Post napisał: tobii11 » 11 sty 2017, 09:53

Dzięki z odzew.
Ta instrukcja jest w wersji elektronicznej bo napewno wiele by uprosciła. Kolego jak da radę to wyślij na PW.


snawrocki6
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 03 sie 2017, 14:17
Lokalizacja: Dobre

Biesse Rover 321 R

#6

Post napisał: snawrocki6 » 03 sie 2017, 14:23

Witam
Jestem tu nowy.
Poszukuje dyskietki oraz instrukcji do Biesse Rover 321 nc481.


Karl_D
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 2
Rejestracja: 05 lip 2018, 12:37

Re:

#7

Post napisał: Karl_D » 05 lip 2018, 13:11

buryzz pisze:
11 sty 2017, 09:35
Witam!

Jeżeli miałeś do czynienia z CNC to nie będziesz miał problemu, postprocesor znajdziesz może trzeba będzie jedynie poprawić, zależy od sterowania w maszynie.
Ja uważam te maszyny za bardzo dobre, fajne możliwości tworzenia programów z parametrami.
Do sterowani RT480/481 posiadam instrukcje po polsku.
Witam,
Jak możesz to podeślij mi proszę instrukcję po polsku. Będę mega wdzięczny.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Biesse Rover”