AutoCAD Litery z Corela oraz dxf


Autor tematu
Eleander
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 23 mar 2015, 08:35
Lokalizacja: Polska

AutoCAD Litery z Corela oraz dxf

#1

Post napisał: Eleander » 23 mar 2015, 08:43

Witam, mam problem, otóż otrzymuje do wykorzystania w inventorze oraz AutoCAD'zie różne napisy konwertowane z Corela w formacie .dxf pod wycięcie. Problem polega na tym że litery w dxfie jakie dostaje na ogół są zbiorem lini/krzywych których nie da się automatycznie połączyć w polilinie(mikro-odstępy między punktami) Czy istnieje jakieś narzędzie/polecenie/metoda żeby móc szybko przekształcić litery w polilinie bez zabawy w przesuwanie punktów jeden po drugim na miejsce?
Załączam litery po poprawie oraz przed poprawą aby pokazać o co mi chodzi.
Przykład Liter



Tagi:


peritus
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1279
Rejestracja: 18 maja 2012, 15:02

#2

Post napisał: peritus » 23 mar 2015, 10:29



krzysztofel
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1
Posty: 48
Rejestracja: 13 cze 2014, 13:46
Lokalizacja: Kraków

Re: AutoCAD Litery z Corela oraz dxf

#3

Post napisał: krzysztofel » 09 kwie 2015, 23:06

Eleander pisze:Witam, mam problem, otóż otrzymuje do wykorzystania w inventorze oraz AutoCAD'zie różne napisy konwertowane z Corela w formacie .dxf pod wycięcie. Problem polega na tym że litery w dxfie jakie dostaje na ogół są zbiorem lini/krzywych których nie da się automatycznie połączyć w polilinie(mikro-odstępy między punktami) Czy istnieje jakieś narzędzie/polecenie/metoda żeby móc szybko przekształcić litery w polilinie bez zabawy w przesuwanie punktów jeden po drugim na miejsce?
Załączam litery po poprawie oraz przed poprawą aby pokazać o co mi chodzi.
Przykład Liter
Nie wiem czy poradziłeś sobie z tematem, ja pracuje na IRONCAD i czasem zdarza mi się wgrywać litery z Corela/Inkscape i wchodzą bez problemu - później wszystko idzie pod wydruk 3D. W programie mam funkcję tolerancji importu, którą ustawiam na 0.01 mm może gdzieś w INV jest taka opcja... Zawsze możesz sobie popracować przez 30 na pełnej wersji :)

PS. Testowałem Twój DWG - wchodzi gładko.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”