ArtCAM Express

ArtCAM, ArtCAM Express, ArtCAM Insignia, ArtCAM Pro

Autor tematu
juzwa1
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 161
Rejestracja: 11 lut 2015, 18:55
Lokalizacja: Warszawa

ArtCAM Express

#1

Post napisał: juzwa1 » 22 maja 2016, 19:12

Witam

Koledzy , mam ArtCAM Express z kwietnia tego roku. Legalny.
Gdy wybieram nowy model Wyświetla się okno " Rozmiar dla nowego modelu" W tym oknie mamy : wysokość , szerokość i jednostki

W filmie instruktażowym po wybraniu nowego modelu mamy okno " Ustaw wymiary pracy"
w którym mamy : szerokość , wysokość , grubośc , jenostki , zero materialu Z , pozycja modelu w materiale.

Obecnie żeby wybrać grubość, zero materiału czy pozycję modelu to muszę wejść w zakładkę "trajektorie" potem " opcje materiału" i w " ustwienia materiału" i wtedy mogę dokonac zmian

Pytanie jest następujące czy w swoim ArtCAMie mogę ustawić takie okno " Ustaw wymiary pracy" ?



Tagi:


lajosz
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1614
Rejestracja: 13 sty 2009, 20:33
Lokalizacja: Ziębice

#2

Post napisał: lajosz » 22 maja 2016, 21:30

Skąd masz ten film instruktażowy ?

Pytam, bo z tymi filmami instruktażowymi to jest tak, że jeden film "obsługuje" różne wersje Artcam-a, więc całkiem możliwe, że filmik był zrobiony na jakieś starszej lub najnowszej wersji Artcama, a w dodatku przy tworzeniu tego filmu posłużono się wersją Artcam-a PRO albo JewelSmith.

Czy jest jak wyżej, nie wiem, ale skoro nie możesz odnaleźć tego okna (Ustaw wymiary pracy) , to możliwe że jest jak napisałem.

Zresztą, i tak nie ma to większego znaczenia, bo przecież w sekcji "Trajektorie" możesz to (jak piszesz) dowolnie zmienić.


Autor tematu
juzwa1
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 161
Rejestracja: 11 lut 2015, 18:55
Lokalizacja: Warszawa

#3

Post napisał: juzwa1 » 23 maja 2016, 21:02

Witam

Film jest z Youtuba. film nr 1.

Szkoda że w najnowszej wersji ArtCAM Express nie ma tego okna "ustaw wymiary pracy"
, wszystko było w jednym oknie a tak trzeba skakać po dodatkowych oknach.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „ArtCAM”