anodowanie aluminium metodą domową- JAK TO ZROBIĆ?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
anodowanie aluminium metodą domową- JAK TO ZROBIĆ?
Witam, czy mógłby ktoś doradzić mi jak anodować aluminium metodą domową ?
z tego co się orientuję jest potrzebny kwas siarkowy i anody ołowiane, być może się mylę, ale jeśli nie to może ktoś ma jakieś sprawdzone miejsce gdzie można kupić coś takiego, byłbym bardzo wdzięczny za jakieś porady : ]
z tego co się orientuję jest potrzebny kwas siarkowy i anody ołowiane, być może się mylę, ale jeśli nie to może ktoś ma jakieś sprawdzone miejsce gdzie można kupić coś takiego, byłbym bardzo wdzięczny za jakieś porady : ]
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Ja nie anoduję. Oddaję do galwanizerni,bo potrzebuję bardzo dobry wygląd,tam mi elementy piaskują jeszcze. Ale próbowałem i nie mam czasu na to. Na tej ostatniej stronie wszystko dokładnie pisze(nawiasem pisząc za pierwszym razem tą stronę chciałem wkleić ale mi się pomyliło),nie podają jedynie napięcia i prądu ale to w sieci znajdziesz. Zasilacz podobno jest dobry do tego celu na Allegro "ZASILACZ LABORATORYJNY 0-60V, MAX 60A 900W"
Zresztą opisów w sieci jest pełno,a chyba więcej informacji uzyskasz na forum elektroda.
Anodowanie twarde w domu ciężko widzę,tutaj potrzebne są konkretne inwestycje.Nie sądzę,że warte sprawy.
Zresztą opisów w sieci jest pełno,a chyba więcej informacji uzyskasz na forum elektroda.
Anodowanie twarde w domu ciężko widzę,tutaj potrzebne są konkretne inwestycje.Nie sądzę,że warte sprawy.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Anodowanie jest jednym z rodzajów galwanizowania,czyli elektrolityczna metoda wytwarzania powłok na różnych materiałach. Galwanizernia to zakład gdzie to robią.
Ja korzystam z Elbit Czeladź.Ceny 1,5 zł / 1 dm2 anodowanie kolor naturalny.1,5 zł/1dm2 piaskowanie, 5zł/1dm2 anodowanie twarde. Minimalne zamówienie 50 zł. Plus vat.
Ja korzystam z Elbit Czeladź.Ceny 1,5 zł / 1 dm2 anodowanie kolor naturalny.1,5 zł/1dm2 piaskowanie, 5zł/1dm2 anodowanie twarde. Minimalne zamówienie 50 zł. Plus vat.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Re:
I da się w domu anodować na twardo czy nie?