aktualizacja przekroju


Autor tematu
szczepan.opach@
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 06 wrz 2016, 15:07
Lokalizacja: Bielsko-Biała

aktualizacja przekroju

#1

Post napisał: szczepan.opach@ » 06 wrz 2016, 15:14

Koledzy taki oto problem ...

Tworzę bryłę 3D a następnie na jej podstawie dokumentację 2D (widok główny + przekrój łamany). Po tym jak poprawiam jeden w wymiarów na modelu i aktualizuję widoki na 2D
w przekroju wszystkie wymiary się sypią (odłączają od zarysu i wiążą w innymi krawędziami, niektóre w ogóle znikają).

Ma ktoś metodę jak temu zaradzić?
Dzięki



Tagi:

Awatar użytkownika

piocam
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 298
Rejestracja: 05 sty 2011, 10:05
Lokalizacja: Wrocław

#2

Post napisał: piocam » 07 wrz 2016, 08:06

Witam

A możesz napisać na jakiej wersji SE pracujesz? Sprawdź czy masz dograne łatki, takie objawy mogą być spowodowane "gołą wersją systemu"
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę :)

"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"


przemjas
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 16
Rejestracja: 07 sty 2008, 07:33
Lokalizacja: Elbląg

#3

Post napisał: przemjas » 30 gru 2016, 09:30

nie tylko, może to też być spowodowane tym, że po aktualizacji przekroju krawędź od której łapany jest wymiar znika z przekroju.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Solid Edge”