aksonometria pomoc.

Dyskusje dotyczące spraw związanych z rysunkiem technicznym

Autor tematu
Meleksior
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 4
Rejestracja: 25 sty 2012, 18:53
Lokalizacja: Płońsk

aksonometria pomoc.

#1

Post napisał: Meleksior » 25 sty 2012, 18:55

Witam, musze narysować rzut aksonometryczny tej o to pokrywy z wycietą ćwiartka a nie moge sobie tego wyobrazić. Z góry dziękuje za pomoc.



Obrazek

[ Dodano: 2012-01-25, 19:40 ]
Obrazek

Narysowałem takie coś, czy dobrze ? oczywiście rysowane odręcznie wiec sorki za jakoś. :p

[ Dodano: 2012-01-25, 20:03 ]
Znaczy jeden otwór jest niepotrzebny, ponieważ miała być ćwiartka, wiec juz poprawiłem. :)



Tagi:

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 5498
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

#2

Post napisał: WZÓR » 25 sty 2012, 20:23

Tu masz co nie co podobnego.
:arrow: https://www.cnc.info.pl/topics108/akson ... htm#240784

Mariusz.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Jonathan Carroll


Autor tematu
Meleksior
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 4
Rejestracja: 25 sty 2012, 18:53
Lokalizacja: Płońsk

#3

Post napisał: Meleksior » 25 sty 2012, 20:32

No własnie to jest mojego kolegi z grupy, więc pytam czy mam dobrze bo on mi powiedział, że tu moge napisać i się dowiedzieć. :P


satariel666
Sympatyk forum poziom 1 (min. 25)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 25)
Posty w temacie: 2
Posty: 28
Rejestracja: 06 lut 2008, 21:19
Lokalizacja: Krotoszyce

#4

Post napisał: satariel666 » 25 sty 2012, 21:36

Wg mnie twoj przekroj wycinkowy jest ok.


Autor tematu
Meleksior
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 4
Rejestracja: 25 sty 2012, 18:53
Lokalizacja: Płońsk

#5

Post napisał: Meleksior » 25 sty 2012, 22:10

To dzieki wielkie, zobaczymy co powie jutro Magister Inżynier. :p

Awatar użytkownika

dudis69
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1418
Rejestracja: 15 lis 2010, 20:18
Lokalizacja: okolice

#6

Post napisał: dudis69 » 25 sty 2012, 22:49

Pewnie skopie Ci du.... za taką radosną twórczość i pisownie mgr.inż. :mrgreen:
Twój szkic nie jest ok, i pomyśl chwilę dla czego.
Masz na jakimś promieniu rozstawionych symetrycznie 6 otworów pod śruby mocujące co 60° (360°/6=60°)... Tak?
Jak chcesz wyciąć ćwiartkę 25% z całości- 90°, i zawrzeć w pozostałych 270° dwa w/w. otwory?
Wycinek w tym przypadku musiał by mieć 33,33...% - 120° i nie był by ćwiartką.

satariel666 powinieneś jutro się z kolegą wybrać na zajęcia. :wink:

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 5498
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

#7

Post napisał: WZÓR » 25 sty 2012, 23:20

dudis69 pisze:Pewnie skopie Ci du.... za taką radosną twórczość i pisownie mgr.inż. :mrgreen: ...
satariel666 powinieneś jutro się z kolegą wybrać na zajęcia. :wink:
.... , a ja pokażę rysunkowo błąd w zadaniu.

Obrazek

Mariusz.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Jonathan Carroll


Autor tematu
Meleksior
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 4
Posty: 4
Rejestracja: 25 sty 2012, 18:53
Lokalizacja: Płońsk

#8

Post napisał: Meleksior » 25 sty 2012, 23:47

dziekuje wam wszystkim. :P

Awatar użytkownika

dudis69
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1418
Rejestracja: 15 lis 2010, 20:18
Lokalizacja: okolice

#9

Post napisał: dudis69 » 26 sty 2012, 00:23

Meleksior pisze:No własnie to jest mojego kolegi z grupy, więc pytam czy mam dobrze bo on mi powiedział, że tu moge napisać i się dowiedzieć.

"Wieść gminna niesie, że na cnc. info.pl wszech wie się", :sad: :sad: :sad:
Porażka...


satariel666
Sympatyk forum poziom 1 (min. 25)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 25)
Posty w temacie: 2
Posty: 28
Rejestracja: 06 lut 2008, 21:19
Lokalizacja: Krotoszyce

#10

Post napisał: satariel666 » 26 sty 2012, 07:26

dudis69 pisze:
satariel666 powinieneś jutro się z kolegą wybrać na zajęcia. :wink:
Nie wiem dlaczego zaczepiasz mnie swym tonem?
Rysunek byl ok - zle bylo podzielone...nie doczytalem CWIARTKA...czuje sie jak w szkole znowu....
Przeciez jak narysuje w CADzie to mu to chyba wyjdzie...jizas profesorze...sorry ale tak jak ty 60 lat nie mam...

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rysunek techniczny”