810T ga3 jak wgrać programy i podprogramy

Dyskusje na temat systemu Sinumerik

Autor tematu
sylwester98c
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 18
Rejestracja: 10 gru 2013, 10:48
Lokalizacja: częstochowa

810T ga3 jak wgrać programy i podprogramy

#1

Post napisał: sylwester98c » 15 lis 2016, 12:42

Witam, jak wgrać programy i podprogramy do sinumerik 810T ga3, jak wgrywam to mam ord2 błąd ramki V24. proszę o pomoc



Tagi:


mosesx88
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 2
Rejestracja: 24 cze 2016, 08:36
Lokalizacja: gliwice

#2

Post napisał: mosesx88 » 26 sty 2017, 12:54

Musisz mieć odpowiednie ustawienia portu na maszynie i na komputerze.
Na początku pliku musisz mieć nagłówek %MPF 11 LUB %SPF 11, numer programu który wysyłasz nie może się dublować z numerami programów w sterowniku.

Mam sterownik 820 GA też miałem podobny błąd, rozwiązało go zwolnienie miejsca w pamięci sterownika przez usunięcie nieużywanych programów oraz wciśnięcie klawisza "REORG".

Pozdrawiam


JackMa
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 13 sie 2019, 23:33

Re: 810T ga3 jak wgrać programy i podprogramy

#3

Post napisał: JackMa » 14 sie 2019, 00:22

Wszystko czasem zależy od czasu jaki mija od momentu wejścia w transmisję, a ustawienie maszyny.
U Mnie: Na komputerze włączam program PCIN.exe, w opcjach ustawiam "SEND" . Mam pliki do wyboru. Zaznaczam ten który Mnie interesuje. Entere'm jeszcze nie potwierdzam.
Na maszynie wchodzę w : DATEN EIN-AUS ; -> DAT. EIN START i szybko ENTER w wybrany plik .MPF na komputerze/laptopie etc.
Transmisja idzie bez problemu. Na końcu można nacisnąć STOP lub ^, czyli wyjść do góry.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Siemens Sinumerik CNC”