4 Oś obrotwa +Solidworks + mach 3


Autor tematu
loook
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 311
Rejestracja: 20 gru 2012, 11:36
Lokalizacja: Grodzisk Mazowiecki

4 Oś obrotwa +Solidworks + mach 3

#1

Post napisał: loook » 01 lut 2024, 13:30

Cześć,

mam pytanie, czy solidworks jest kompatybilny z mach 3 ?

chciałbym wyfrezować okulary używając dodatkowej 4 0si, konkretnie tej z załącznika

mój sterownik to CNC3040z, chciłabym zacząć pracować na Solidworks a Mach 3 już mam, czy to wszystko ze sobą zagra ? :)
będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi oraz Wasze doświadczenia.
Załączniki
oś 4.jpg




logopeda
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 441
Rejestracja: 04 gru 2013, 08:31
Lokalizacja: Ostrzeszów

Re: 4 Oś obrotwa +Solidworks + mach 3

#2

Post napisał: logopeda » 01 lut 2024, 14:24

odpowiadam na to samo:
Sam solidworks to za mało potrzeba jeszcze modułu CAM - oddzielnego lub wbudowanego np. solidcam od którejś wersji solidworksa darmowy o podstawowej funkcjonalności lub np. hsm-express także darmowy do użytku prywatnego ale tylko strategie 2,5 osi.
W obu przypadkach wersje 4 osiowe będą płatne - nie wiem jak to jest w nowych wersjach solidworksa (ja mam 2016) czy tam solidcam ma większą funkcjonalność.


Steryd
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 4098
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

Re: 4 Oś obrotwa +Solidworks + mach 3

#3

Post napisał: Steryd » 01 lut 2024, 14:59

i jeszcze raz poprawię, solidcam nie jest dodawany w pakiecie do SW za darmo.
Można?
Morzna!!!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Solidworks”