|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
JAki moment musi mieć silnik do takiego zastosowania??? |
| Autor |
Wiadomość |
namemartin
Specjalista poziom 1

Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 155 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-08-29, 16:02
|
|
|
| sto volt napisał/a: | | Teraz mam problem bo nie wiem jak zrobić oś Z tak, aby wrzeciono nie było wysunięte dalej niż się kończą łożyska liniowe osi x |
To będzie konstrukcja z ruchomym stołem ?
Jeśli tak to zrób bramę, przymocuj zetkę, a gotową oś X przykręć pod Z tak, aby X środkiem był pod frezem.
Dość trudno coś tu doradzić, bo nie wiadomo jaką masz ogólną koncepcję budowy. |
_________________ W dzień obchodź się z żoną jak z przyjacielem, w nocy jak z przyjaciółką. |
|
|
|
 |
sto volt
Czytelnik forum poziom 2

|
Wysłany: 2008-08-29, 17:18
|
|
|
| Nie. To będzie konstrukcja z ruchomą bramą. Wzoruję się na ploterze UNI. Tylko kompletnie nie mam pomysłu na Z........ |
|
|
|
 |
namemartin
Specjalista poziom 1

Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 155 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-08-29, 18:57
|
|
|
| sto volt napisał/a: | | To będzie konstrukcja z ruchomą bramą. |
Przy tak stosunkowo niewielkim X nie warto robić ruchomej bramy. Niepotrzebnie sobie skomplikujesz całą budowę. Tutaj ruchoma brama będzie wielką pomyłką (tylko się nie obraź) I cóż ploter uni... To tylko ploter do wycinania i moim zdaniem nie ma tu się na czym wzorować. Cała konstrukcja jest bardzo "wiotka" - delikatnie mówiąc. |
_________________ W dzień obchodź się z żoną jak z przyjacielem, w nocy jak z przyjaciółką. |
|
|
|
 |
czester2005
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-10-17, 18:32
|
|
|
| co to za prowadnice i jakie łozyska liniowe zastosowałeś ? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|