|
CNC FORUM
Amatorskie maszyny CNC
|
|
|
tig-kupno, budowa |
| Autor |
Wiadomość |
skoti
Specjalista poziom 3

Pomógł: 91 razy Dołączył: 28 Gru 2004 Posty: 853 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2008-02-20, 23:28
|
|
|
lot, ile chcesz lub możesz wydać |
_________________ Jeśli uważasz ze moja odpowiedź zaoszczędziła Ci nieco czasu nie bój się wcisnąć przycisku "pomógl" . To naprawdę nie boli |
|
|
|
 |
cnccad
Specjalista poziom 1 cnccad

Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Gru 2006 Posty: 101 Skąd: Katowice-Mysłowice
|
Wysłany: 2008-03-18, 10:52
|
|
|
mylisz się mówiąc ze nie są nic nie warte , ostatnio zakupiłem takową 130A firmy Dekatech
Byłem bardzo zdziwiony możliwościami tej spawarki...
Bardzo stabilnie trzyma łuk i dobrze się nią spawa
potwierdzam te opinię. Ja kupiłem MAGNUM i co sie okazało że zachowuje się 30% lepiej niż markowe spawarki.
ESAB to porażka co do jakości spoin SAF ... zdecydowanie lepiej niż ESAB ... LINCOLN nawet , nawet itd...itd.
"Chinszczyzna" nie koniecznie musi być zła. Może jak by polepszyć chłodzenie to było by to poprawienie jej warunków ?? |
_________________ Pozdrawiam ... CNC |
|
|
|
 |
czika1
Nowy użytkownik czika1

|
Wysłany: 2008-05-23, 09:06
|
|
|
witam czy moze mi ktos podac adresy sklepow w warszawie gdzie moge znalesc tiga
telwina 180 ac/dc. a takze osprzet spawalniczy
mam zamiar wybarc sie na zakupy a niechce skupiac sie na szukaniu sklepow.
dzieki pozdrawiam |
|
|
|
 |
251mz
Specjalista poziom 3 CNC Machines

Pomógł: 7 razy Dołączył: 27 Sie 2004 Posty: 712 Skąd: Sieradz
|
Wysłany: 2008-05-23, 16:01
|
|
|
| M 52 napisał/a: | | 251mz napisał/a: | | Cytat: | | Wystarczy dołożyć prostownik i kupić uchwyt. Oczywiście brak zdalnego zapłonu HF (trzeba będzie pocierać jak przy otulonych), stabilizacji łuku, sterowania gazem itd ale spawać będzie - ta sama harakterystyka transformatora spawalniczego. Oczywiście inwerter jest lżejszy ale zwykła szpulka drutu (trafo) pracuje tak samo. Póżniej pewnie dołoży sie kondensatory, jeszcze pózniej zawór do gazu, a jeszcze póżniej czasówkę do wypełnień, a pózniej... a pózniej.. |
transformator w migomacie ma inną charakterystyke niż ten w tigu.....
ze zwyklej transformatorówki mozna zrobić TIGa
trzeba jednak mieć pojęcie o układzie jonizacji/HF
oraz wprowadzaniu tego sygnału do obwodów spawania...
nie są to sprawy łatwe , temat wielokrotnie wałkowany na elektroda.pl
| mrozanski napisał/a: | | bo widzialem cale tigi na allegro za 1000 |
mylisz się mówiąc ze nie są nic nie warte , ostatnio zakupiłem takową 130A firmy Dekatech
Byłem bardzo zdziwiony możliwościami tej spawarki...
Bardzo stabilnie trzyma łuk i dobrze się nią spawa
Udało się pospawać elektroda 2,5mm drabine blaszaną przy prądzie 20A :|:|
(akurat butli nie bylo na miejscu:( ) |
Jakiś link? Typ, producent, model? Cena? Miejsce zakupu? Ja też myśle nad takim zakupem i wdzięczny będę za informacje. |
Dekatech Flory model TIG 130A cena 990zl zakup Allegro prosto od dystrybutora gwar 24msc door-to-door |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl |
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu. Jeżeli zobaczyłeś wiadomość lub plik, który twoim zdaniem jest nielegalny lub narusza twoje dobra osobiste, prosimy o natychmiastowy kontakt:
Administrator |
|
www.akcesoria.cnc.info.pl
• silniki krokowe • Łożyska liniowe • śruby trapezowe i kulowe
|