Przesunięty przez: Piotrjub 2008-03-03, 20:01 |
Programowanie z parametrem q |
| Autor |
Wiadomość |
jerz
Znawca tematu

Pomógł: 8 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 93 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2008-07-05, 21:00
|
|
|
Witam
Kolego rollaz -To wszystko jest jeden rodzaj sterowania, kontur się opisuje wartościami absolutnymi, przyrostowymi, parametrycznymi, łącząc i przeplatając zależnie od potrzeb. |
|
|
|
 |
rollaz
Specjalista poziom 1

Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Lis 2006 Posty: 226 Skąd: Kuznia Raciborska
|
Wysłany: 2008-07-06, 06:16
|
|
|
wydaje mi sie kolego jerz ze chcesz mieć racje za wszelka cenę ja jednak będę upierał sie przy swoim bo temat dotyczy programowania parametrycznego a nie sterowania czy wartości absolutnych itp.
mam nadzieje ze to rozumiesz?
Pozdrawiam |
_________________ Fachman |
|
|
|
 |
mocart4
Znawca tematu

Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 65 Skąd: polska
|
Wysłany: 2008-07-12, 12:31
|
|
|
| Jak Waszym zdaniem, w jaki sposób najlepiej, najefektywniej nauczyć się programowania z Q parametrem? czyżby pozostawała tylko analiza już napisanych programów? czy jest ten rodzaj programowania opisany w jakichś podręcznikach? |
|
|
|
 |
rollaz
Specjalista poziom 1

Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Lis 2006 Posty: 226 Skąd: Kuznia Raciborska
|
Wysłany: 2008-07-12, 17:56
|
|
|
| wszystko masz opisane w podręczniku heidenhaina |
_________________ Fachman |
|
|
|
 |
zflaczały
Sympatyk forum poziom 1 miszcz zen

Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 27 Skąd: sandefjord norge
|
Wysłany: 2008-09-12, 00:51
|
|
|
słuchaj wiro, dla mnie to to całe pindolenie to jest jakaś masakra, kolesie próbują ci wkręcić że programowanie w Q jest "prawie" jak pilotowanie myśliwca (moja dygresja...) że trzeba najlepiej znać C++, no nie no to już bez komentarza zostawię... Koleś jerz wiek 56 lat nasmarował coś z czym się całkowicie zgadzam, facet ma swoje lata i doświadczenie o którym my możemy tylko pomarzyć (i mam taka nadzieje ... że w tym wieku nie będę robił w tym szambie ) że sterownik jest zrobiony dla prostego robola, kolesia który coś tam czai a nie jest magistrem matematyki (metafora... proszę nie cytować) bo jak by był taki genialny co co niby by robił przy maszynie... na trzeciej zmianie.
Ode mnie rada prosta, instrukcja w rękę i miłej lektury, nie przejmuj się że czegoś nie rozumiesz bo to przyjdzie z czasem i nie szukaj łatwej drogi na forach bo tu jej nie znajdziesz na pewno, o czym już zapewne wiesz... |
_________________ ludzi nie ma, jedz drzem |
|
|
|
 |
easy2002
Specjalista poziom 3 easy

Pomógł: 162 razy Dołączył: 27 Lis 2004 Posty: 1603 Skąd: Gniew
|
Wysłany: 2008-09-12, 09:08
|
|
|
Witam
| zflaczały napisał/a: | | słuchaj wiro, dla mnie to to całe pindolenie to jest jakaś masakra, |
Wcześniej pisaliśmy
| rollaz napisał/a: | | wszystko masz opisane w podręczniku heidenhaina |
| easy2002 napisał/a: |
Nikt tu nie twierdzi że trzeba być matematykiem ale na pewno trzeba logicznie myśleć |
Nikt tak nie twierdzi
Kolega widzę dawno temu się zalogował na forum
Dopiero ostatnio się rozpisał na temat HH
A jaj kolega jest tak dobry w te klocki może poradzi coś na mój problem z funkcją odpowiedzialną za zmiany w systemie z poziomu programu |
_________________ ... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje ---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie projektu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281 |
|
|
|
 |
|
|