|
programowanie KUKA |
| Autor |
Wiadomość |
marcin-g
Sympatyk forum poziom 2

|
Wysłany: 2007-09-11, 21:16 programowanie KUKA
|
|
|
Czy może ktoś z szanownych Forumowiczów posiada jakieś materiały na temat programowania i obsługi robotów KUKA?
Najbardziej interesuje mnie model KUKA IR 662.
O ile ktoś posiada jakieś materiały bardzo bym prosił o podesłanie na maila, będe dozgonnie wdzięczny.
mój mail d_octor@op.pl |
|
|
|
 |
tomek743
Czytelnik forum poziom 1

Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2006 Posty: 8 Skąd: Bojanowo
|
Wysłany: 2007-10-31, 17:20
|
|
|
| Swego czasu pracowałem w zakładach SKODA AUTO. 100% pracujących tam robotów miało zgrabne tabliczki KUKA AUGSBURG. Biorąc pod uwagę to że wszystkie fabryki VW są do siebie w 99% podobne, proszę próbować szukać informacji np. w "okolicach" fabryki VW w Poznaniu. |
_________________ tomek743 |
|
|
|
 |
bart_siuda
Nowy użytkownik Bartlomiej Siuda

|
Wysłany: 2008-05-03, 21:05 Materiały do robotów Kuka
|
|
|
Witaj Kolego,
napisz dokładnie o co ci chodzi - jakie materiały. Osobiście uruchomiłem przynajmniej 500 robotów KUKA, dokumentacji mam jakieś 10 GB.
Pozdrawiam
Bartłomiej Siuda |
_________________ Jeżeli prąd nas nie zabije, to na pewno nie wzmocni ! |
|
|
|
 |
Shaddal
Nowy użytkownik

|
Wysłany: 2008-05-06, 14:42
|
|
|
Witam kolegów!
Sam od niedawna interesuję się robotyką. Można powiedzieć, że zostałem do tego przymuszony sytuacją w pracy. Oddelegowano mnie do nowego robocika spawalniczego KUKA. Mam nadzieję, że te forum pomoże mi lepiej opanować programowanie tego robota.
Odpowiadając na powyższe pytanie - ponieważ nie wiem czy marcin-g wciąż interesuje się tematem (patrzę na datę postu) - mi osobiście przydałaby się jakaś instrukcja programowania po polsku. Mam instrukcję tylko po niemiecku, ale mój niemiecki - że nie wspomnę o technicznym niemieckim - jest bardzo, bardzo słaby.
I dodatkowo mam poważny problem po dzisiejszym dniu: pokazał mi się błąd: Z 2 - INTERNER FEHLER 1203 ('H1010016' &, 'HFFFFFFEB').
Mógłbyś mi powiedzieć o co chodzi i jak sobie poradzić z tym błędem? Nie udało mi się zanegować błędu, a w końcu włączyła się kontrolka od wyłącznika bezpieczeństwa - pomimo, że ten był wyłączony - i nie udało mi się również tego błędu usunąć. |
|
|
|
 |
marcin-g
Sympatyk forum poziom 2

|
Wysłany: 2008-05-07, 20:48
|
|
|
Oczywiście temat robotów KUKA interesuje mnie nadal.
Przyjmę każdą ilość informacji na ten temat.
Najbardziej interesuje mnie coś na temat budowy robota strona elektroniczna,i podobnie
jak kolegę Shaddal-a materiały na temat programowania robotów
(programowanie złożonych ruchów robota)
Zdaję sobie sprawę że moja prośba może być zbyt ogólna dla profesjonalisty,ale chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej na temat na temat robotów i będę dozgonnie wdzięczny za jakiekolwiek materiały
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
lex
Specjalista poziom 1

Pomógł: 9 razy Dołączył: 15 Paź 2006 Posty: 113 Skąd: z wolności
|
Wysłany: 2008-05-22, 20:09
|
|
|
Też bym reflektował na jakiekolwiek materiały po polsku o robotach kuka zwłaszcza o programowaniu, korektach programu wykonawczego itp
mój mail
tatadarek1@interia.pl
pozdrawiam |
_________________ oczy Wielkiego Brata widzą wszystko |
|
|
|
 |
|
|